V75 Bjerke: Sørlendinger til hovedstaden

En rekke Sørlandshester tar turen til Bjerke og de pengestinne V75-løpene lørdag. Deriblant en nytent kaldblods som eieren denne gangen må se fra sidelinjen.

Trond Møretrø fra Grimstad er en av sportens hardtsatsende. I lekre Bork Viking har han en flott hest som lørdag jager sin femte strake seier i regi trener Tom Erga.

Sist kjørte Møretrø selv til imponerende seier på Forus, men denne gangen må han overlate tømmene til trener Erga om han vil eller ei. For etter reglene har ikke Grimstad-mannen kjørt nok løp til å kunne kjøre V75-løp. Dermed blir det sidelinjen denne gangen.

Derfra kan han jobbe inn seksåringen til seier. En hest han har gjort det meste med selv. Også kjørt.

– Jeg har fått mye kjeft for å ha kjørt passivt med den tidligere i karrieren. Men det mener jeg vi har igjen for nå. Han var knallgod på Forus og jeg hadde godt under 1.20 på GPS-klokka flere ganger underveis. Erga har gjort en flott jobb med han, sier Møretrø.

I tillegg til Bork Viking tar travtrener Kjell Løvdal og den dyktige kristiansandsamatøren Jan Erik Isaksen turen til tigerstaden.

Løvdal starter stallkompisene Vital Vinter og Kleppe Nido i samme løp. De har til alt overmål fått spor ved siden av hverandre, i andre rekke bak startbilen. Som Bork Viking kjemper de om 50.00 kroner. Isaksens Whatsoflying S.S. kjemper om 10.000 mer i sitt løp. Den har for vane å overraske når man minst venter det. Derfor skal ingen bli overrasket om det er 11-åringen som seiersdefilerer etter løpet.

 

Foto: Trond Møretrø kjørte sin Bork Viking sist. Nå må han stå på sidelinjen.