Hjemmetrenerne dominerte

Det ble en flott sportslig dag på travparken lørdag, med fem hjemmeseire før dagen var omme.

Dagen startet med seier til Andy Nibs og Johan Kringeland Eriksen, som presset seg forbi ledende Fantom Ima inn i siste sving og til slutt vant overlegent.

De fortsatte med Kap Svein som tok en flott seier fra tet. Hesten er ny i trening hos Geir Mikkelsen, som viste en sterkt forbedret femåring. Mikkelsen kjørte rolig innledningsvis og når han skrudde opp tempoet på slutten fikk konkurrentene problemer.

 

I V75-1 var det landschampion Dag-Sveinung Dalen sin tur med Dark Night S.E i et langløp. Dalen ventet til konkurrentene hadde kjørt hverandre litt møre og angrep i siste sving. Han ble nesten hentet av Falcon ned oppløpet, men red stormen av oppunder mål.

 

Så var det klart for en ny lokal seier, da Kleppbest og Vidar Tjomsland vant Vinterserien kaldblods klasse 1, foran to andre gode fireåringer, Voje Viljar og Alm Kevin. Frolandhesten rekordforbedret seg også flott til 1.27,7a i samme slengen.

 

I Vinterserien varmblods klasse 1 var det duket for Kristian Malmin og Present Tile, som til tross for dødens var sterkest til slutt.

 

I V75-4 var det tid for en noe overraskende, men svært bejublet hjemmeseier, da Geir Mikkelsen og Highland Breeze vant på 1.14,5a. Hoppa travet mye av løpet i dødens, overtok ledelsen inn i siste sving, og nektet plent å gi seg mot tøffe utfordrere.

 

Videre fulgte en ny populær hjemmeseier da Glans Tider ble hesten som brøt seiersrekken til Honannas Trolljeger. Johan Kringeland Eriksen ga Glans Tider et perfekt løp, som såvidt klarte å kaste seg foran Honannas Trolljeger oppunder mål. Det måtte dog målfoto til for å kåre vinneren.

 

I eliteløpet for varmblodshester ledet så Stoletheshow fra start til mål for Frode Hamre, og med Bill’s Man på andreplass fra lederryggen ble det dobbeltseier til stallen.

 

Dagen ble avsluttet med Stumne Fyr som tok en overlegen seier for Eirik Høitomt.

 

Det ble altså to seire til Geir Mikkelsen og Johan Kringeland Eriksen, mens Tjomsland-stallen tok en seier.

 

– Det er en veldig god hest som det bor ekstremt mye i. Det var veldig jevnt, og jeg følte ikke at jeg var først på målstreken. Dette var deilig. Det var hyggelig å vinne foran eieren, sa Johan Kringeland Eriksen, som fikk stor takk på seremoniplass av eier Brit Pedersen for trenerjobben som han har gjort med Glans Tider.