Troll Svenn ble årets montéhest. Han startet 15 ganger som resulterte i 10 seiere og 3 andreplasser. kr. 223.888,- ble totalt innkjørt for året 2020. Han tok også rekorden sin på 1,23,4.
-Vi har tatt en prat med eier Svenn Songe.

Troll Svenn årets monte hest i Agder 2020! Gratulere!
-Takk.

Hva var høydepunktet i 2020 sesongen?
-Høydepunktet 2020 var seieren I Arvika. Den dagen var han enorm. Vant med stor margin, uten at dra skylapper eller  dra hette var benyttet. Særlig dra skylappene har stor effekt.

9 år og virker til bare å bli bedre å bedre?
-Troll Svenn har god helse og har beholdt ungdommens pågangsmot. Er bedre enn noen gang. Det må han også være. I Norge blir han belastet med lange tillegg, stort sett hver gang.

Siste sulkyløp var 1/12-19, får vi se han i sulky igjen?
-Utelukker ikke at det kan bli 1 sulkyløp eller 2  for Troll Svenn, men det er monteløp som har prioritet.

Var det tilfeldig at han blei meldt i monte, eller hadde dere en følelse av at det kunne passe han?
-Det var tilfeldig at han ble meldt i monte prøveløp. Sulkyløp ble innstilt på Sørlandet og da ble det en monte test. Tidspunktet var nok derfor tilfeldig, men samtidig var det en bevisst tanke om at det kunne passe for Troll Svenn, siden han sliter med nerver og er ganske bak redd.

6 forskjellige ryttere som har ridd han, alle har vunnet med han, det er ganske fantastisk?
-Helene er en fantastisk monterytter som har 100 % tillit, men hun var i militæret i 2020, og måtte melde forfall ved noen anledninger. Vikarene gjorde en meget god jobb.

Planene for 2021?
-Planen for 2021 er å fortsette å stille opp der han har passende oppgaver. Troll Svenn blir ikke spisset i form og er i orden 12 måneder i året.

Blir det aktuelt å reise over til Sverige med han å starte eller vil dere holde dere mest i Norge?
-Det er definitivt aktuelt å reise til Sverige. Høyere premier og kortere tillegg. Når covid 19 situasjonen roer seg, håper jeg han skal få flere muligheter over kjølen.

Har du noen andre hester?
-Ingen andre hester enn Troll Svenn.

Avslutningsvis sier Svenn Songe følgende:
-Takk til trener Løvdal for jobben han har gjort med Troll Svenn. Han har vært på Uberg siden sommeren 2013. Tror ikke Troll Svenn hadde oppnådd lignende resultater mange andre plasser. På Uberg får han være seg selv uten mye stress i hverdagen, noe jeg tror har vært helt avgjørende for Troll Svenn!

Må også passe på å takke for prisen. 2020 var et unntaksår på de fleste områder. Tror faktisk det er viktigere enn noen gang med denne type evenementer. De aktive og hesteeierne trenger alle oppmuntringer de kan få i disse tider. Små saker betyr mye for motivasjonen.

 

Biri19072020_Helene Kolle vant løp 1_monteløp med Troll Svenn_foto_Roger Svalsrød_hesteguiden.com

Foto: Hesteguiden.com