Hage Tor årets 3 årige kaldblods hest i Agder. På beskjedne 4 starter vant han ett løp og satt rekorden 1.30.8. Resulterte i drøye 26 000kr innkjørt. Vi har tatt en prat med eier Anders Heggland.

Hage Tor årets 3 årige. kaldblods i Agder..Gratulere!
-Takk

Startet først i august, hatt en fin utvikling?
-Ja han hadde en fin utvikling, det er en stor hest som trengte litt tid på å bli klar. Han fikk den tiden han trengte så jeg ville å gi han noen få løp på tampen av sesongen. Han hadde godt av å være med å lære litt før vintertrening og 4 års sesongen. Passer greit med litt løpspause også nå i vinter, det er strevsomt dette med Korona. Er jo ikke nok med at jeg må melde hesten på nett, som jeg begynner få dreisen på nå, men jeg må jo melde inn naboen også om han skal være med på trav sier Anders og ler.

Er dette en hest du forventer deg mye av?
-Jeg tror det skal være en bra hest. Han er ikke forsert noe, han har fått tiden på seg.

Sammenlignet med de andre du har hatt, hva tenker du?
-Det er vanskelig å sammenligne de syntes jeg, det er så fort gjort å glemme hvordan de andre var. 

Hva er planen for Hage Tor nå i 2021?
-Planen er å starte igjen når banene begynner å bli fine igjen utpå våren. Det var mye hingst i han så han er nå kastrert. Så går alt etter planen så er han klar i April/Mai. Alle drømmer jo om Derby men hesten får bestemme utviklingen selv. Jeg har lyst til at han skal vare en stund, så vi tar det som det kommer.

Du avler opp hestene selv, har du mange avlshopper?
-Ja jeg har ett par stykker. Mor til Hage Tor og ei hoppe etter Järvsöfaks. Det er moro å ha ett par merrer og avle litt. Jeg har de jo hjemme så det gjør det mulig og kunne holde på litt med avl. 

Mange hester har du totalt?
-Det er jeg usikker på om vi skal si så mye om, det er noen stykker sier Anders og lar latteren trille. Jeg har jo disse to merrene og noen åringer. Alt mitt oppdrett er til salgs men det er ikke lett å selge de før utpå høsten som åringer så det kan fort fylles opp her i perioder. Det er artig å ha en kjøre hest så jeg bruker å beholde en selv når det det er tiden for ett skifte.

Venter du mange føll i år?
-Begge merrene er drektig. Ei med Bork Odin og ei med Nordsjø Odin. 

Nok en gang gratulere Anders, med prisen.
-Tusen takk det er moro å få en sånn pris.. Det blir lett å sele opp og ut å trene i kveld.