Med dobbelt så mange seire som nummer to på lista, Åsbjørn Tengsareid, har hjemmetrener Øystein Tjomsland sikret seg en overlegen seier i kampen om trenerchampionatet i Travparken for 2019. Før årets siste løpsdag, søndag 15.desember, har Tjomsland tatt 44 seire og dermed sikret seg sitt 10. trenerchampionat på hjemmebane. 48-åringen fra Søgne har i tillegg fire stallmannschampionater å vise til fra 1990-tallet.

Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Amatørchampion:
Martine Finsand
(28) har etter alle solemerker sikret seg sitt først championat på hjemmebanen etter tre seire i amatørkategorien. Den dyktige kusken og rytteren fra Arendal tok sin første seier sitt livs andre løp da hun red Tjalve inn til seier på Klosterskogen 6.mars 2008. Totalt har Martine vunnet 55 løp så langt i karrieren.

Foto: Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Stallansatte:
Vidar Tjomsland leder før årets siste løpsdag, men Team Tjomsland-kollega Per Vetle Kals har en teoretisk sjanse til å snyte den mangeårige stallansattechampionen for konfekten med en ordentlig sluttspurt på årets siste dag i Travparken. Tjomsland har syv seire mot Kals’ seks, men førstnevnte har også flere andreplasser i sin favør. Det betyr at Kals må vinne to løp førstkommende søndag dersom han skal klatre til topps og kunne krones til champion.

Foto: Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Ponni:
11 år gamle Cecilia Linn Vatnedalen Andersen fra Trøe stikker av med tittelen som ponnichampion på Sørlandets Travpark for 2019. Cecilia vant fire løp, alle med sin egen ponni Smedens Betty Boop, og sikret seg med det karrierens første championat. Totalt har 11-åringen fra Aust-Agder vunnet 13 løp hittil i karrieren.

Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Monte:
Det ble kun ridd tre monteløp på Sørlandets Travpark i 2019, og samtlige løp fikk ulik vinner. Både Michelle Mønster, Anita Valstad Hagmann og Helene Kolle sikret seg hver sin triumf, men Mønster stikker av med tittelen på grunnlag av den høyeste innridde summen i sitt seiersløp. Den danske montetoppen vant med Ervin Boko under Sommertravet i juli.