Kristiansand-rytteren Madelen Berås (29) får kommende søndag oppleve alle travinteressertes store drøm. Hun skal ri løp foran 30 000 mennesker under Europas største travhelg.

Madelen Berås fra Tveit har, sammen med storesøster Malin, i mange år hørt til toppsjiktet av montéryttere i Norge. I juli 2014 satte Madelen blant annet norgesrekord da hun red Vestpol Faxen inn til seier på Jarlsberg.

Karrierehøydepunkt
I 2017 pakket 29-åringen snippsekken og flyttet over grensen i øst, til Eskilstuna, sammen med sin svenske samboer. Vel på plass hos «Söta bror» har sørlandsrytteren gjort det sterkt, og sikret seg seks seire og ytterligere 11 trippelplasseringer på 48 starter i 2018. Søndag kom beskjeden alle aktive innen travsporten drømmer om; Madelen skal ri løp under Europas største travhelg, Elitloppet på Solvalla Travbana i Stockholm.

– Dette er noe av det største som har skjedd i min montékarriere så langt, og jeg gleder meg veldig til å ri på en slik dag, er den umiddelbare kommentaren fra den dyktige sørlandsrytteren.

30 000 fans venter
Søndag ventes 30 000 mennesker på publikumsplass når dørene åpnes til årets største travbegivenhet. Flere hundre publikummere sover alltid foran hovedinngangen for å sikre seg plass på den legendariske utetribunen «E-läktaren» når portene åpnes søndag morgen. Det er altså foran dette travfrelste publikummet Berås skal ri om førstepremien på mektige 300 000 svenske kroner.

– Det kom veldig overraskende på meg at jeg skulle få ri, og dette var ikke noe jeg hadde forventet meg at skulle skje nå, så dette er stort! Jeg har valgt å ri litt mindre den senere tiden, men holder meg i form ved å ridetrene og kjøre økter på treningssenteret. Jeg føler meg veldig godt fysisk forberedt, sier Madelen Berås.