Brødrene Vidar og Øystein Tjomsland, på et ikke direkte dagsferskt bilde, stikker av med hver sin championat-tittel på Sørlandets Travpark i 2018. Foto: Hesteguiden.com.

Før årets siste løpsdag i Travparken på søndag knytter det seg fortsatt stor spenning rundt to av championat-titlene.

Brødrene Vidar og Øystein Tjomsland stikker med største sannsynlighet av med hver sin championatpokal på hjemmebane i 2018. Øystein er allerede klar som kuskechampion, med sine 36 seire har han 15 triumfer til gode på andremann Eirik Høitomt.

Stallmann
Vidar har med sine 13 seire et forsprang på fire triumfer til kollega Per Vetle Kals, og det skal normalt være bare teori som frarøver Søgne-stallmannen tittelen.

Amatør
Blant amatørene er det jevnere; både Thomas Sverre Karlsen, Bernt Øksnevad og Lars Fredrik Kolle står med to seire hver så langt i år. De to førsnevnte har også likt antall andreplasser, mens “TS” har sikret seg tre tredjeplasser i løpet av året, og inntar dermed favorittplassen før det hele skal avgjøres på søndag.

Monté
Også blant montéjentene blir det kamp til døren; Både Helene Kolle og Siv Emilie Løvvold har tre førsteplasser å se tilbake på, men Kolle innehar førsteplassen på flere andreplasser. Løvvold har for øvrig vunnet samtlige tre løp hun har ridd på Sørlandets Travpark i 2018.

Ponni
Liv Adele Forberg forsvarer sitt ponnichampionat med imponerende fire seiere. Froland-jenta var den eneste ponnikusken som tok mer enn èn seier i Travparken i 2018.

Championatpokalene blir delt ut under vår første løpsdag i januar 2019.