Donatomite er en av tre hester fra Frode Hamres stall i lørdagens utgave av Kristen T. Gundersens æresløp. Foto: Hesteguiden.com.

Årets utgave av Kristen T. Gundersens æresløp kan bli en fartsfest av dimensjoner. – Ha banerekordpokalen klar, er meldingen fra en av hovedrolleinnehaverne, Frode Hamre.

Lørdag er det dobbel jackpot i V75-spillet på Sørlandets Travpark og 20 millioner kroner i potten. De sportslige høydepunktene står også i kø, og det er bare å glede seg til V75-6;

Årets utgave av Kristen T Gundersens æresløp tegner nemlig til å bli en skikkelig fartsfest! I fjor satte Deep Sea Dream banerekord på 1.11,0a/1609 da han vant løpet. Skal vi tro Frode Hamre, som har med tre stallhester i årets utgave, ryker denne rekorden på lørdag.
– Hva er banerekorden nede hos dere?, er nemlig 54-åringens kontring på spørsmålet om de siste rapportene på Donatomite.

-Donatomite går en høy 1.10-tid på lørdag, det er jeg sikker på. Jeg har akkurat vært ute og kjørt med ham nå på formiddagen (mandag) og han kjennes veldig fin ut i trening. På Färjestad sist fikk jeg ikke brukt ham slik jeg ville, men han kjentes sterk ut. På lørdagens sprint er det bare å la ham springe. Banerekordpokalen bør tas frem på forhånd, sier Hamre med glimtet i øyet.

Ett år borte fra løpsbanen
Ytterligere to hester fra stallen blir å finne på startstreken i lørdagens sportslige godbit.
– Det er urettferdig å forlange at Ivar Sånna skal vinne på direkten etter et så langt løpsopphold, han har tross alt ikke startet på ett år. Prøveløpet var intetsigende, og som et treningsjobb å regne. Hesten skal gå hurtig på Jarlsberg tirsdag, og får da et heat på 1.15/1600 meter. Han har naturlig nok ikke full løpsform og trenger nok ett eller to løp i kroppen, vurderer Hamre.

Derby-vinneren tilbake
-Først og fremst er det veldig hyggelig å ha El Diablo B.R. tilbake på stallen igjen. Han har fått tilbake sin gamle boks og sin gamle luftegård. Hesten har aldri hatt noen fordel av sprint, men han er ordentlig på hugget om dagen og virker veldig fin i jobbene. Han vil gjøre et bra løp, forteller en av forgrunnsfigurene til lørdagens storløp.