Ida-Emilie Brottveit har sammen med søsteren Silje-Rebekka og moren Reidun lagt ned utallige timer i rekrutteringsstallen på nå fem år gamle Tore Tang. Søndag er det klart for debut. Foto: Privat.

Søndag debuterer nok en hest fra rekrutteringsstallen i Travparken. Så gjenstår det å se om han blir like kjent som sin navnebror i en legendarisk Mods-låt.

I 1981 lanserte rogalandsbandet Mods sitt debutalbum, et album som inneholdt det som skulle bli bandets signaturlåt fremfor noen, «Tore Tang». Da Morten Abel & co turnerte landet rundt med hitlåten var det ingen som visste at det 32 år senere skulle bli født en travhest som skulle lyde samme navn.

Høsten 2017 fikk søstrene Ida-Emilie og Silje-Rebekka Brottveit leie da fire år gamle Tore Tang fra Rogaland. Godt understøttet av mor Reidun har jentene lagt ned utallige timer i rekrutteringsstallen på Travparken for å gjøre kaldblodsvallaken startklar. Det møysommelige arbeidet har endelig båret frukter, og søndag gjør fem år gamle Tore Tang debut i løpsbanen på hjemmebane. Sammen med kusk Johan Kringeland Eriksen starter han i det avsluttende løpet, V5-5.

Så gjenstår det å se om det er hitlåten eller travhesten folk assosierer navnet med når de i fremtiden får høre om Tore Tang…

Se startlistene til søndagens løp her

“Tore Tang ein gammal mann,
heile byen kjenne han.
Han så leve av gammalt brø‘ å vann.
Kor han komme fra, vett bare han
TORE TANG”