Jega Janda og Per Vetle Kals blir Rune Upsahls alenestrek til V65-omgangen i Travparken på søndag. Foto: Hesteguiden.com.

– Beste hesten og beste kusken, fastslår vår faste tipser Rune Upsahl om den lokale ekvipasjen som blir mandalittens V65-banker på søndag.

Omgangens banker: – 2 Jega Janda (V65-2) blir mitt bankerforslag til søndagens V65-omgang, det er snakk om den beste hesten og den beste kusken i løpet. Vant på en overbevisende måte i årsdebuten, men skuffet litt sist. Tilbake i toppform holder hoppa god klasse, og jeg tror ikke tilleggshestene klarer å hente henne inn.

Omgangens lås: – 1 Come Vacation og 7 N.Y. Diamond In The Sky (V65-3) gjør normalt opp om seieren. Førstnevnte er ei topphoppe som gjør årsdebut, en spennende sådan. Hevdet seg i årgangstoppen som både 3- og 4-åring, og det skal bli spennende å se hvordan hun har utviklet seg i løpet av vinteren. I et lite felt bør det løse seg selv fra innerspor. N.Y. Diamond In The Sky har levert flere fine innsatser i år, sist som toer bak Dizzy Broad under Unionskampen. Slo da Patricia Hastrup, som vi så vinne V75-løp forrige helg. Hamre-hoppa vant hoppeavdelingen til Jarlsberg Grand Prix og var toer i Hoppe Kriteriet, og er hesten med størst klasse i feltet.

Omgangens luring: – 3 Polar Northug (V65-1) galopperte bort en topp-plassering i et løp som Horgen Lynet vant sist. Møtte knalltøff motstand i Ulsrud Tea, Tomeld Ø.K. og Moe Svarten nest sist. Det er ingen enkel krabat, men feilfritt er Polar Northug kapabel til å gi favoritten Solør Svarten kamp til døren.

Info fra lokale trenere:
– 11 Eldvina (V65-2) slet med krysslammelse i sin siste start, derav prestasjonen. De siste blodprøvene har vært fine, jeg venter på svar på den siste. Hun har ikke blitt trent som ønskelig på grunn av dårlige treningsforhold den siste tiden, men hun virker på vei opp i form igjen. Hun er fortsatt sterk, og laktatmålingene er fine, men det er mer å gå på. Eller er humøret på topp, og hun er pigg og fin i trening, sier Iselin Toft Dyrstad.

– Jeg er litt usikker på formen til 7 Ubuntu (V65-6), men hele stal formen virker på vei opp. Feilfritt og premie er målet, men klaffer det underveis bør han være trippelaktuell om formen er der, sier Kristine Sørensen.

– 7 Pave Odin (V65-4) er veldig rytmisk og fin, men vi har ikke lettet ham noe i trening ennå. Jeg tror han trenger et par løp for toppformen er der, men han har et fint løp på papiret. Når det gjelder 4 Bettini (V65-6) bør det tillegges at han er bedre en raden, sier Trond Mikkelsen.