Pampige A Brave Heart leverte en voldsom avslutning på fjorårets storløpssesong. Lørdag årsdebuterer han på Sørlandets Travpark. Foto: Hesteguiden.com.

I fjor avsluttet A Brave Heart sesongen med storløpsseier på Sørlandets Travpark. Lørdag avlegger han årsdebut på samme arena.

Marielle Bråthen fra Skien opplevde en drømmesesong med lekre A Brave Heart. Auksjonskuppet som ble kjøpt for 30 000 kroner i 2015 vant både Bergens 3-åringsfestival og DNTs Høstfinale og tjente 380 000 kroner.

Dramatikken var imidlertid stor på vei hjem etter storløpsseieren i Bergen i oktober, og utfallet av sesongen kunne fort blitt totalt endret. Dyrebilen som fraktet A Brave Heart og fem andre hester kjørte av veien, og hestene ble reddet ut først etter fem timer. Heldigvis endte det tross alt godt, og A Brave Heart viste få tegn til å være merket av hendelsen.

Årgangstoppen avsluttet sesongen med fem strake seiere, før han fikk vinterhvile etter 100 000-kronersløpet på Sørlandets Travpark i november. Lørdag gjør Clerk Magistrate-sønnen årsdebut i V65-6 sammen med sin faste kuskemakker Gunnar Austevoll.

Se startlistene til lørdagens løp i Travparken her