Svein Harberg (H) deler ut premier til Amalie Tjomsland etter at sørlandsjenta vant Travskolens ponniløp sammen med sin egen Månstorps Krafft. Foto: Kjetil Olsen.

Søndag 28.januar var et tyvetalls politikere og samarbeidende institusjoner samlet til Politisk aften på Sørlandets Travpark.

Ni politikere, deriblant tre stortingspolitikere fra sørlandsbenken, møtte frem på Sørlandets Travpark for å høre en samlet sport fremføre sitt budskap og sine utfordringer, i forbindelse med V65-kjøringen søndag.

Godt forberedt forsamling
Ingolf Herbjørnrød, styremedlem i DNT og Sørlandets Travpark AS, Anne Gina Fredriksen fra Hestesportens sekretariat for næringsutvikling og samfunnskontakt og daglig leder ved Sørlandets Travpark, Kjetil Olsen, holdt alle innlegg for de fremmøtte. Engasjementet var stort, både for sakene det jobbes med på nasjonalt nivå og for de lokale utfordringene som Travparken møter til daglig.

-Jeg opplevde dette som en god seanse. Fremfor alt var politikerne godt forberedte, og de viste en oppriktig interesse for det vi holder på med, understreker Olsen.

 Anne Gina Fredriksen fra Hestesportens sekretariat for samfunnskontakt og næringsutvikling presenterte et betydelig tallmateriale som underbygget hesteportens utfordringer. Stortingsrepresentantene Svein Harberg (i venstre bildekant), Ingunn Foss (ved siden av Harberg) og Tellef Inge Mørland (med haka hvilende i hånda t.h.) fulgte interessert med og kom med mange innspill. Foto: Richard Ekhaugen. Anne Gina Fredriksen fra Hestesportens sekretariat for samfunnskontakt og næringsutvikling presenterte et betydelig tallmateriale som underbygget hesteportens utfordringer. Stortingsrepresentantene Svein Harberg (i venstre bildekant), Ingunn Foss (ved siden av Harberg) og Tellef Inge Mørland (med haka hvilende i hånda t.h.) fulgte interessert med og kom med mange innspill. Foto: Richard Ekhaugen.

Omvisning hos de aktive
Hele delegasjonen var med på en omvisning i hesteringen med besøk hos både Øystein Tjomsland og hans døtre, ponnikuskene Thea og Amalie, samt på Travskolen. Stortingsrepresentant Svein Harberg (H), som blant annet har ledet arbeidet med den omfattende spillmeldingen, delte ut premiene i ponniløpet, som ble vunnet av nettopp Amalie Tjomsland.

Samtlige deltagere fulgte kveldens løp og fikk møte de aktive under seiersseremoniene i restauranten. Sørlandets Travpark samarbeider tett med vesentlige lokale samfunnsaktører som Universitetet i Agder, NAV, Ungt Entreprenørskap og lokale SFO-tilbydere, og disse fikk knyttet viktig kontakt med det politiske miljøet. Agder Travforbund stilte med flere representanter fra sitt styre.

– Det ble et veldig positivt møte, og det virket som om politikerne var innstilt på å spille på lag med travsporten fremover, sier leder i travforbundet, Rune Upsahl.