Lykkes i det 49.forsøket?

Hege Fatland eier Torden Prinsen sammen med sin far Kristen Fatland. Foto: Richard Ekhaugen.

Hege Fatland eier Torden Prinsen sammen med sin far Kristen Fatland. Foto: Richard Ekhaugen.

Rykene-hesten Torden Prinsen har enda ikke lyktes å bryte målsnøret først så langt i karrieren. Kan gjennombruddet komme på hjemmebane i det 49.forsøket søndag?

Torden Prinsen kom til verden i 2010, et resulatet av et samarbeid mellom austegdene Kristen Fatland og Harry Tharaldsen som deler oppdretterskapet på vallaken. Førstnevnte har siden eid hesten sammen med datteren Hege.

Til tross for at Torden Prinsen har vært jevnheten selv og kan skilte med 39 starter i premiene, har Bork Odin-sønnen imidlertid aldri lyktes med å vinne i noen av de 48 startene han har stilt opp i. På hjemmebane søndag har far og datter Fatland funnet en perfekt proposisjon for sin hittil seiersløse springer. I V65-3, et løp stengt på 80 000 kroner, men med åpning for hester som ikke har seiret, møter Torden Prinsen nå hester som han har tjent omtrent det dobbelte som.

Skal det endelig lykkes for den syv år gamle vallaken i karrierens 49.forsøk?

Se startlistene til søndagens løp her