Travlagene rekrutterer gjennom andelshester

Tre år gamle Holen Storm er solgt ut i andeler gjennom Mandal Travlag. Foto: Privat.

Tre år gamle Holen Storm er solgt ut i andeler gjennom Mandal Travlag. Foto: Privat.

Gjennom etableringen av et andelslag rundt kaldblodshesten Holen Storm har Mandal Travklubb rekruttert flere nye mennesker til travsporten.

Å eie travhest sammen med andre blir, naturlig nok, mer og mer populært. Andelslaget deler gleder, opplevelser og utgifter, og en slik eierform er en perfekt inngang til travsporten for nye mennesker.

Nettopp dette har Mandal Travklubb lagt vekt på ved opprettelsen av Mandal Travklubb-hesten, et andelslag på 15 andeler rundt hesten Holen Storm.
- Vi legger stor vekt på det sosiale aspektet, og det er svært gledelig at over halvparten av andelseierne i hesten er helt nye mennesker som aldri har hatt befatning med travsporten tidligere, forteller Mandal Travklubbs Trond Jaabæk.

Det er klubbens egen Grethe Cecilie Skaar som skal stå for den daglige treningen og stellet av hesten. Hun har tidligere trent frem seiersmaskiner som Svivinn og Peterka, begge med 23 seiere på samvittigheten.

Eikronja (bildet) sørget for jubel for andelslaget bestående av ni eiere fra og rundt Eiken Travklubb. Foto: Hesteguiden.com.

Eikronja (bildet) sørget for jubel for andelslaget bestående av ni eiere fra og rundt Eiken Travklubb. Foto: Hesteguiden.com.

Et andelslag som virkelig har fått kjenne på en opptur nylig er eierne til Øystein Tjomsland-trente Eikronja, et andelslag administrert av oppdretter Kenneth Hobbesland. Søndag vant den Eiken-eide hoppa på hjemmebane i sitt livs andre start. Allerede førstkommende tirsdag står Spikeld-datteren på startstreken i kvalifiseringen til Hoppekriteriet med 250 000 kroner til vinneren av finalen.

Våre lokale travklubber er med på å gjøre drømmer til virkelighet!