På ny rekordjakt?

Chellas Girl og Vidar Hop bombet rundt Jarlsberg-ovalen på 1.13,3a/1609 meter i årsdebuten. Foto: Hesteguiden.com.

Chellas Girl og Vidar Hop bombet rundt Jarlsberg-ovalen på 1.13,3a/1609 meter i årsdebuten. Foto: Hesteguiden.com.

I 2014 satte Grimstad-hesten Chellas Girl norgesrekord med voltestart på Sørlandets Travpark. Kan hun sette banerekord med autostart på søndag?

Rune Wiig var gjestekusk da Chellas Girl stormet over målstreken på 1.13,2/1640 meter under Sommertravet på Sørlandets Travpark i 2014, noe som da var ny norgesrekord. Hoppa, som nå eies av Ove Sigmund Gjeruldsen, har slitt med å komme tilbake til samme nivå i ettertid, men i årsdebuten på Jarlsberg i april i år viste Chellas Girl lovende takter. Sammen med Vidar Hop vant hun på 1.13,3a/1609 meter og viste at storformen er i anmarsj.

Før forrige løpsdag på Sørlandets Travpark var banens dosering rettet opp, noe som gjøres årlig, og underlaget var i perfekt skikk. Det endte blant annet med rekordforbedring for samtlige (!) hester i kvalifiseringen til Veikle Balder cup. Søndag tester Chellas Girl på nytt sprintdistanse på hjemmebane, denne gangen med bilstart. Gjeldende banerekord for eldre norskfødte hopper med autostart er 1.12,2, satt av Sizzling i 2013. Står denne rekorden for fall på søndag?

Se startlistene til søndagens løp her