Èn klar - kamp om flere titler

Helene Kolle er montéchampion på Sørlandets Travpark i 2017. Foto: Hesteguiden.com.

Helene Kolle er montéchampion på Sørlandets Travpark i 2017. Foto: Hesteguiden.com.

Før siste løpsdag i Travparken er championatkampen avgjort i montédisiplinen. I de øvrige kategoriene blir det kamp til døra.

Helene Kolle (18) vant det første montéløpet hun red, nettopp på Sørlandets Travpark. På ryggen av familiehesten King Creole E.P. viste Vestfold-jenta hvilket talent hun er i salen, og de to neste sesongene har pilen pekt kun èn vei.

I 2017 sikrer hun seg sitt første montéchampionat i sør. Kolle har tre seiere, Martine Finsand følger nærmest med to triumfer. Da det ikke er travritt under sesongens siste løpsdag i Travparken, kan stortalentet smykke seg med tittelen allerede.

I de tre andre kategoriene er det ikke endelig avgjort, selv om Eirik Høitomt må ta frem alle sine kuskeegenskaper for å ta igjen hjemmetrener Øystein Tjomsland. Søgne-treneren har 32 seiere mot sin tidligere arbeidsgivers 28. Et nest inntil umulig oppdrag å hente igjen for Høitomt, men mannen med 239 seiere totalt denne sesongen er i strålende kuskeform og vant blant annet tre løp under V75-kjøringen på Leangen i helgen.

Kampen om amatørtittelen er særdeles spennende; både Einar Nedrebø, Anette Frønes og Vemund Madsen Drolsum kan skilte med to seiere. Nedrebø topper før siste dag med to andreplasser, Frønes har èn, mens Drolsum foreløpig ikke har noen sølvplassering i sør i 2017.

Blant de stallansatte er det Adrian Solberg Akselsen som topper før årets siste kjøredag i sør. 1994-modellen har fire seiere, èn triumf mer enn Vidar Tjomsland. Solberg Akselsen har også fire andreplasser mot Tjomslands tre.

Det brygger opp til en særdeles spennende avslutning på året i Travparken søndag 17.desember!