Sørlandsjentene er ustoppelige

Det ble tårer og smil i skjønn forening for Gry Vigdis Bachmann da Gunda speedet inn til seier i finalen av Hoppecupen. Alle foto: Hesteguiden.com.

Det ble tårer og smil i skjønn forening for Gry Vigdis Bachmann da Gunda speedet inn til seier i finalen av Hoppecupen. Alle foto: Hesteguiden.com.

I årets Sommertravavis fokuserte vi på sørlandsjentenes fremmarsj innen norsk travsport. Under lørdagens V75-finaler på Bjerke fikk vi nok et bevis på hvilke dyktige jenter vi har.

I hovedsaken "Nå tar vi over!" ble det fokusert på hvordan sørlandsjentene stormer frem på alle kanter i norsk travsport, og saken prydet da også forsiden av årets Sommertravavis. Som for å bevise sannhetsgestalten en gang for alle, klinket tre av våre dyktige sørlandsjenter til med seier under V75-finalene som ble kjørt på Bjerke i helgen.

Først ut var Gry Vigdis Bachmanns Gunda, den lille krigersken med det store hjertet. Sammen med makker Eirik Høitomt speedet hun inn til sikker seier og sørget for 110 000 kroner inn på konto til eierduoen Rolf Glamsland og Børge Rislå fra Lillesand. En beveget Bachmann bød på både smil og tårer på seremoniplass og høstet ovasjoner fra en stor sørlandsdelegasjon på tråkka på Bjerke.

Eirik Høitomt og Natalie Iselin Repstad sammen med Spang Kinge etter V75-seieren lørdag.

Eirik Høitomt og Natalie Iselin Repstad sammen med Spang Kinge etter V75-seieren lørdag.

Natalie Repstad ville ikke være noe dårligere. Øvrebø-jenta har gjort en god jobb med Spang Kinge, som hun har på leieavtale, og lørdag kjørte kusk Eirik Høitomt med store ambisjoner. 1100 meter fra mål kastet han loss fra køen, og Spang Kinge malte i stykker feltet og kom til mål i smått overlegen stil. Tåredryppende var også seremoniseansen med Repstad, som opplevde sin største dag på travbanen. Førstepremien i løpet var 100 000 kroner.

Ann Jeanette Osmundsen sammen med lekre Coktail Fortuna etter seieren i Sølvdivisjonsfinalen.

Ann Jeanette Osmundsen sammen med lekre Coktail Fortuna etter seieren i Sølvdivisjonsfinalen.

Øystein Tjomslands samboer Ann Jeanette Osmundsen har det daglige ansvaret for Coktail Fortuna på parets gård i Søgne. Lørdag presenterte hun sin øyensten i perfekt forfatning, og i knalltøft selskap slugget den syv år gamle vallaken hjem finalen i Sølvdivisjonen på sterke 1.12,0a/2100 meter. Seieren var verdt 125 000 kroner.