Siste tilskudd til trenerstammen

Normal 
 0 
 
 
 21 
 
 
 false 
 false 
 false 
 
 NO-BOK 
 X-NONE 
 X-NONE 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 MicrosoftInternetExplorer4 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 /* Style Definitions */
 table.MsoNormalTable
	{mso-style-name:"Vanlig tabell";
	mso-tstyle-rowband-size:0;
	mso-tstyle-colband-size:0;
	mso-style-noshow:yes;
	mso-style-priority:99;
	mso-style-parent:"";
	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
	mso-para-margin:0cm;
	mso-para-margin-bottom:.0001pt;
	mso-pagination:widow-orphan;
	font-size:10.0pt;
	font-family:"Times New Roman",serif;}
 
 Johan Kringeland Eriksen sammen med Kringeland Enok. Foto: Baard Larsen

Johan Kringeland Eriksen sammen med Kringeland Enok. Foto: Baard Larsen

Johan Kringeland Eriksen er siste tilskudd til trenerstammen på Sørlandet. 22-åringen etablerer seg med stall på Frivoll i Grimstad.

Pressemelding fra Grimstad og omegn Travselskab.

Kusketalent fra Søgne satser som travtrener i Grimstad fra denne uken av, etter å ha jobbet ett år som stallmann hos Øystein Tjomsland. Før dette har 22-åringen gått travtrenerskolen, og i tillegg jobbet hos Kåre Refsland. Etter seks års jobbing for andre, vil Eriksen nå stå på egne bein.
Gjennom fem sesonger som travkusk har vest-egden kjørt 540 løp og vunnet 41 av dem. Bare i år har 161 starter gitt 16 seire. Nå blir det nok mer fokus på trenergjerningen ettersom 22-åringen skal fylle opp tradisjonsrike Frivoll travbane, og gå i fotsporene til Kristen Gundersen, Eirik Høitomt, Terje Fossheim, Svein Erik Johansen og Niels Madsen.

Erfaren unggutt
Helt siden han var 16 år har Johan Kringeland Eriksen jobbet med travere. Først hos Kåre Refsland i Rogaland, og så hos Øystein Tjomsland etter at 22-åringen tok travtrenerutdannelsen. Eriksen har med andre ord fått verdifull erfaring hos noen av travsportens mest erfarne og beste trenere.
- Når muligheten nå kom for å få sjansen til å etablere meg som selvstendig travtrener, var det bare å slå til. Frivoll er et anlegg som tilbyr alle fasiliteter jeg behøvet, og det er midt i Sørlandet hvor jeg har mange kontakter. I første omgang kommer jeg til å ha ti hester på stallen, hvor det er rundt halvparten unghester, og halvparten hester i startklar alder, sier Johan Kringeland Eriksen.
- I starten kommer jeg ikke til å ha noen ansatte hjelpere, men vil få noe hjelp av Ida Gundersen Thompson og hennes far Helge Gundersen. Akkurat nå har jeg fire hester på stallen, og det kommer inn minst fire til i begynnelsen av august. Jeg ser fram til å komme i gang på Frivoll, og er ikke i tvil om at de flotte forholdene her gjør at sjansen for å trene fram gode traveren, legger han til.

Store utbedringer
Grimstad & Omegns Travselskab, som eier Frivoll travbane, har jobbet med å få på plass egen travtrener på banen etter mange års fravær av en profesjonell travtrener. I den forbindelse har klubben utført en omfattende dugnad og utbedring av anlegget.
- Nye parkeringsplasser er oppført ved innkjøringen, hele området er ryddet og utbedret for å se best mulig ut. En rettstrekke med sandbane har sammen med rundpaddock sørget for at alternativ trening også kan utføres. Selve stallanlegget har blitt totalrenovert. Stallen ble nylig tømt, alt inventar tatt ut, før stallen ble vasket og malt. Så ble inventaret satt inn og det ble byttet en god del av utstyret i bygningene. Også solariumstypen Energylight, som trenger inn i hestens muskulatur og gir effektiv behandling, er å finne på Frivoll, forteller travklubbens leder Stein Larsen.
- Etableringen av Johan Kringeland Eriksen som trener på Frivoll betyr mye for klubben, sporten lokalt og for området som regionstravbane. Travklubben er ikke i tvil om at dette vil øke framgangen travet har i distriktet når en ung, dyktig og sulten travtrener kommer til oss. Travsporten lokalt er inne i en meget positiv periode, og denne framgangen vil på lengre sikt få ytterligere boost med Eriksen som travtrener på Frivoll, sier han videre.