Linni M. - satsningsprosjektet lykkes

Johan Kringeland Eriksen styrte inn Linni M. til seier på Klosterskogen torsdag kveld. Foto: Hesteguiden.com.

Johan Kringeland Eriksen styrte inn Linni M. til seier på Klosterskogen torsdag kveld. Foto: Hesteguiden.com.

Travparkens satsningsprosjekt "Til start for eldre hester" gir resultater. Torsdag kveld ble Linni M. den første hesten fra prosjektet som vant løp.

"Til start for eldre hester" ble etablert for å gi støtte og veiledning til sørlandsamatører som slet med å få hester i startklar alder ut i løpsbanen. Marianne Klepaker, Terje Fossheim og Johan Kringeland Eriksen har vært viktige bidragsytere i prosjektet, og torsdag kveld kunne sistnevnte styre inn fem år gamle Linni M. til seier på Klosterskogen.

Med det har "Til start for eldre hester" fått sin første seier i totalisatorløp, i tillegg til at hester som med stor sannsynlighet neppe ville kommet ut i løpsbanen, nå jevnlig går løp. Linni M. tilhører far og datter Kristen og Hege Fatland fra Rykene, og førstnevnte står også som oppdretter sammen med Harry Tharaldsen. Linni M. har nå rekordforbedret seg fra prøveløpstiden på 1.38,3 i mars til 1.31,9 i gårsdagens løp.