Skinner som mamma?

Solebriska, her sammen med Martine Finsand, gjør comeback i løpsbanen søndag. Foto: Hesteguiden.com.

Solebriska, her sammen med Martine Finsand, gjør comeback i løpsbanen søndag. Foto: Hesteguiden.com.

Grimstad-hesten Solebriska gjorde det strålende i montedisiplinen i 2013. Søndag gjør hun comeback i løpsbanen, etter mammapermisjon.

Det var da eier Ingunn Christensen fra Grimstad bestemte seg for å prøve Solebriska under sal at det virkelig løsnet for Qvadrigo-datteren. Etter to seiere i monte i 2012, trillet poletten ned for alvor det påfølgende året. Solebriska leverte en høstsesong det luktet svidd av, vant fire av fem løp og tjente totalt 134 000 kroner - ikke dårlig i en gren hvor førstepremien aldri oversteg 18 000 kroner.

Mammapermisjon
Søndag gjør den nå åtte år gamle hoppa comeback i monteløpet på Sørlandets Travpark, etter å ha gjort unna mammapermisjon! Solebriska ble nemlig bedekket i 2014 og nedkom i 2015 med et hingsteføll etter Lome Elden. I monteprøveløpet sist søndag travet "avlshoppa" 1.31,9/2160 meter, og viste at hun ikke har glemt gamle kunster. Søndag kan seier nummer syv under sal være et faktum.

Se startlistene til søndagens løp her