Jentene stormer frem

Caroline Roland, her sammen med sin egen Will Lita, er en av mange fremadstormende jenter som skal i ilden på Sørlandets Travpark søndag. Foto: Hesteguiden.com.

Caroline Roland, her sammen med sin egen Will Lita, er en av mange fremadstormende jenter som skal i ilden på Sørlandets Travpark søndag. Foto: Hesteguiden.com.

Jentene er på fremmarsj i norsk travsport. På Sørlandet søndag skal 10 dyktige damer i ilden i våre åtte løp.

Det er et tegn i tiden at jentene gjør seg mer og mer gjeldende i norsk travsport. Blant årets 11 Folkehest-trenere finnes fem damer, blant årets kull av studenter på travtrenerskolen på Norsk Hestesenter er åtte av ni elever jenter, og på Sørlandets Travpark førstkommende søndag ser vi samme tendens; et tosifret antall jenter utfordrer den etablerte eliten av mannlige kusker fra sulkysetet.

Egle Kochanauskaite, Christina A. Hande, Camilla G. Fidje, Caroline Roland, Andrea Roland, Lisa Christine Moen, Natalie Iselin Repstad, Lene Karin Julseth,  Ida Beathe Olsenog Agnes Usterud skal alle sette sitt preg på løpene på Sørlandets Travpark. I tillegg skal Jenny Thygesen og Malin Berås ut i prøveløp og monteprøveløp. Hvor lenge er det til jentene er flertall på startlistene?

Se startlistene til søndagens løp her