Folkehest-debut på søndag

Folkehesten Sørlandet, Global Ruska, debuterer på hjemmebane kommende søndag. Foto: Richard Ekhaugen.

Folkehesten Sørlandet, Global Ruska, debuterer på hjemmebane kommende søndag. Foto: Richard Ekhaugen.

Søndag kveld ble den siste av de 1 000 andelene i Folkehesten Sørlandet, Global Ruska, solgt. Allerede førstkommende V65-kjøring får de nye andelseierne kjenne på spenningen med å ha løpshest.

Det ble en hektisk kveld for Folkehesten-trener Kari Anne Knutsen på den siste salgsdagen. Alle de 1 000 andelene i Global Ruska ble solgt ut, og mange viste stor interesse for å skaffe seg eierskap i den flotte hesten.
- Det var mange som var engasjerte det siste døgnet ja, og det var trykk på telefonen mellom kl. 23.30 og 24.00, smiler Knutsen mandag formiddag.

Godt løpstilbud
Allerede førstkommende søndag debuterer Global Ruska på hjemmebane. Et bevisst valg fra trenerens side.
- Hun hadde løp på Forus, Bjerke, Drammen - ja egentlig har hun løp hver dag på alle baner, men jeg ønsker å vise henne frem mest mulig på hjemmebane, understreker 46-åringen fra Birkeland.

Fungerte fint
Under forrige løpsdag på Sørlandets Travpark testet kuskechampion Eirik Høitomt Global Ruska i banen.
- Eirik kjørte 1.29-1.30 med henne, og hun fungerte fint. Litt tung i kroppen var hun, men nå har hun jo også kun trent styrke siden vi fikk henne på stallen. Hun skal ha et par løp i kroppen før hun er der vi vil ha henne og jeg har bedt kusken gi henne et snilt løp første gang ut. Samtidig vil jeg ikke gå ut og utelukke seier heller, avrunder Sørlandets Folkehest-trener med et lurt smil.