Svært godt forspent

Øystein Tjomsland kan smile lurt før søndagens kjøring på hjemmebane. Foto: Hesteguiden.com.

Øystein Tjomsland kan smile lurt før søndagens kjøring på hjemmebane. Foto: Hesteguiden.com.

Hjemmetrener Øystein Tjomsland er svært godt forspent foran søndagens V65-omgang på hjemmebane. 44-åringen seler ut vinnerkandidater i nær sagt hvert løp.

Championtrener Øystein Tjomsland tok sin første seier på Sørlandets Travpark i 2016 forrige løpsdag med Don Carlos D.E. Førstkommende søndag har Søgne-mannen alle muligheter til å pusse kraftig på den statistikken - i syv av åtte løp seler Tjomsland ut stallhester han selv skal kuske. Det må kalles full dekning, all den tid sørlendingen, i alle fall ikke ennå, har kvittert ut montelisensen.

Seiersvante V65-våpen
Utenfor V65-rammen debuterer Tekno Odin-datteren Jega Lyana, eid og oppdrettet av Tekno Odins deleier Elfinn Edvartsen - en lillesøster til Jega Bottega. I kveldens 8. og siste løp norgesdebuterer tyskfødte Foradori. Vallaken til hardtsatsende Steinar Nordengen vant på 1.17,5/2000 meter i fjorårets siste løp i Billund. Muscles Yankee-vallaken blir sannsynligvis å regne med allerede første gang ut i Tjomsland-regi. I V65-sammenheng er 44-åringen svært godt forspent med seiersvante hester som Sjeikens Gull, Gylden Jenta, Don Carlos D.E., Rovero d'Asolo og Ossmann.

Se startlistene til søndagens løp her