Ingen nye tilfeller av kverke

Illustrasjonsbilde: Hesteguiden.com.

Illustrasjonsbilde: Hesteguiden.com.

Epona Ryttersenter har ikke opplevd nye tilfeller av kverke, men holder stengt ut uke 9.

Det var 4.februar vi kunne melde om utbruddet av kverke på Epona Ryttersenter, beliggende på nabotomten til Travparken. Torsdag ettermiddag kommer Eponas Øystein Eidsaa med følgende oppdatering på situasjonen rundt ridesenteret.
- Det er ingen nye tilfeller av kverke, kun den ene hesten som nå i to uker har stått på en stall i Høvåg, innleder Eidsaa.
 
Forlanger stallen stengt
- Mattilsynet, støttet av Veterinærinstituttet, forlanger imidlertid stallen stengt i fire uker etter at syk hest var symptomfri – i dette tilfellet i fire uker etter at syk hest forlot området. Vi holder stengt ut uke 9, men det ser jo veldig lovende ut for at det kan avsluttes med det. Selvsagt vil den den syke hesten blir stående lengre isolert i Høvåg, beroliger Eidsaa.