Spiller inn millioner

Spillekspert Espen Edvardsen har flyttet til Arendal og har tilført landsdelen stor kompetanse i spill på hest. Foto: Eirik Stenhaug.

Spillekspert Espen Edvardsen har flyttet til Arendal og har tilført landsdelen stor kompetanse i spill på hest. Foto: Eirik Stenhaug.

Espen Edvardsen er en av landets aller beste til å spille på travhester. To ganger de siste to ukene har hans bonger tatt hele potten alene på til sammen 1,4 millioner kroner.

Tidligere i sommer flyttet Espen Edvardsen (28) til Arendal sammen med samboer Karin Hauge. Med det ble landsdelen tilført en enorm kompetanse i spill på travhester. 28-åringen har to ganger de siste to ukene vært alene om å ta hele potten i V5- og V65-spillet, og dermed spilt inn over 1, 4 millioner kroner til de som har kjøpt andeler i spillene han setter opp.

Sørlandshest ga storgevinst
Mandag kveld fikk Edvardsen fullklaff i V65-spillet på Klosterskogen Travbane. Da sørlandshesten Philip Rex krysset målstreken først i det avsluttende V65-løpet, kunne kundene kvittere ut over 700.000 kroner til sammen, Edvardsen hadde alle de tre bongene med seks rette.
- Jeg satt og jublet hjemme i stua. Jeg visste at jeg ville få seks rette på minst èn av bongene i og med at den hadde alle hestene i siste avdeling, men jeg håpet jo på en hest som Philip Rex slik at flest mulig kunne være med å dele pengene, forteller traveksperten.

Storskrellen Bjøre Lydia vinner V65-4 og legger grunnlaget for storutbetalingen til Espen Edvardsens andelskjøpere. Foto: Hesteguiden.com

Storskrellen Bjøre Lydia vinner V65-4 og legger grunnlaget for storutbetalingen til Espen Edvardsens andelskjøpere. Foto: Hesteguiden.com

Fornøyde nybegynnere
Til sammen kostet andelene i de tre bongene 9930 kroner, mens vinnerne kunne dele på 716.796 kroner. For 495 kroner hver kunne åtte andelseiere dele store penger, det samme kunne de seks andelseierne som gikk med i et systemspill til 995 kroner per andel. 12.valget i V65-4, Bjøre Lydia, felte de fleste spillerne, men ikke Edvardsen.
- Jeg jublet mest da Bjøre Lydia vant for da visste jeg at det kom til å bli stor utbetaling uansett, understreker Edvardsen som opprinnelig kommer fra Gjøvik.

Jobber fra 07-23
Ekspertisen har den tilflyttede sørlendingen opparbeidet seg gjennom mange års interesse for travsporten. Fra barnsben av fulgte han i sin fars fotspor på Biri Travbane, og Edvardsen har gjennom sin tid som tipsekspert i TV-kanalen Rikstoto Direkte, jobb i Det Norske Travselskap og som hesteeier skaffet seg et stort kontaktnettverk innen sporten.
- Jeg er oppe klokken 07.00 om morgenen og jobber frem til kl. 23.00, men prøver å få litt balanse i dette i og med at jeg har en familie å ta hensyn til. Nå hjelper det jo selvfølgelig at min samboer Karin Hauge er aktiv kusk og monterytter og ofte er på løp på kveldstid. Jeg sjekker opp hester via kontaktnettverket mitt, men det viktigste er de timene jeg bruker til å studere løpsarkivet hos Rikstoto og det jeg ser med mine egne øyne. Et av gårsdagens objekter, 7.valget Some Kind Of Monster, var et direkte resultat av denne jobbingen, forteller Edvardsen.

1,7 millioner i V75
På Jarlsberg for to uker siden var arendalitten eneste spiller med alle rette i V5-spillet, og de som kjøpte andeler kunne også da dele over 700.000 kroner.
- Den største enkeltgevinsten jeg har vært med på å sette opp spill til var på Bjerke i april tidligere i år. Da kunne 20 personer dele hele potten på 792.220 kroner. I V75-spillet på Leangen i januar hadde jeg tre lag som fikk fullklaff og kunne kvittere ut rundt 1,7 millioner kroner til sammen, sier Edvardsen.

Besøk på travbanen
For de som ønsker å ta del i ekspertens kunnskap om travsporten kan et besøk til Sørlandets Travpark lønne seg.
- Jeg er i Travparken hver eneste gang det er løp der. Den beste innfallsvinkelen for å lære er å komme nettopp til travbanen. Jeg har fast bord i restauranten, og det er bare å ta turen innom for spørre om det man lurer på rundt spill på hest, inviterer millionmannen Espen Edvardsen.