Jevnt i toppen

Siv Emilie Løvvold (ytterst) har vært et hestehode foran sine konkurrenter i montechampionatstriden i Travparken i hele år. Foto: Hesteguiden.com.

Siv Emilie Løvvold (ytterst) har vært et hestehode foran sine konkurrenter i montechampionatstriden i Travparken i hele år. Foto: Hesteguiden.com.

To av championatene for 2016 på Sørlandets Travpark er allerede avgjort før siste løpsdag. De to andre er det derimot svært jevn strid om.

Siv Emilie Løvvold (monte) og Marius Høitomt (Stallansatte) har for lengst avgjort championatstridene i sine kategorier. Løvvold har seks seiere i disiplinen, og er med det fire seiere foran Kristine Kvasnes og Helene Kolle som følger nærmest. Høitomt junior har vunnet åtte løp, dobbelt så mange som Johan Kringeland Eriksen og Magnus Teien Gundersen som følger på de nærmeste pallplassene.

Striden om kuskechampionatet er imidlertid svært spennende. Før siste løpsdag leder Åsbjørn Tengsareid med 25 seiere, kun èn triumf mer enn Lars Anvar Kolle. Også hjemmetrener Øystein Tjomsland kan i realiteten blande seg inn i kampen dersom han mobiliserer, Søgne-mannen kan skilte med 22 seiere i Travparken så lang denne sesongen.

I kampen om amatørchampionatet har Anette Frønes overtaket. Telemark-jenta har vunnet tre løp, men følges hakk i hæl av trioen Lars Fredrik Kolle, Einar Nedrebø og Bernt Øksnevad, alle med to seiere under vesten. Med en skikkelig sluttspurt kan altså familien Kolle sikre seg to championater på Sørlandets Travpark i 2017.

Også ponnichampionatet er allerede avgjort; Liv Adele Forberg fra Froland har imponerende syv seiere og fire andreplasser på 11 starter. Nærmest følger Silje Tjørnhom fra Lista med fire siere og to andreplasser på syv starter.