En hedershest takker av

Rigel Elden, her sammen med sin trener Kari Anne Knutsen i salen, på Jarlsberg i april 2013. Foto: Hesteguiden.com.

Rigel Elden, her sammen med sin trener Kari Anne Knutsen i salen, på Jarlsberg i april 2013. Foto: Hesteguiden.com.

Ved årsskiftet faller millionæren Rigel Elden for aldersgrensen til travløp. Søndag gjør han sin siste fremtreden i Travparken, den 84. i karrieren.

En vårdag i 2001, omtrent samtidig med at Schengen-traktaten iverksettes i Norge, kommer en hingstepjokk etter Lome Elden til verden hos Pål Ole Kluften fra Ringebu. Hesten får navnet Rigel Elden, og skal i de kommende årene bli en trofast tjener på norske travbaner. De siste årene er det søstrene Kari Anne og Ingeborg Knutsen fra Birkeland som har eid og trent Rigel Elden, og de deres varetekt har den nå 15 år gamle vallaken blitt millionær.

Ved årsskiftet faller Rigel Elden for aldersgrensen for å konkurrere i travløp i Norge, og søndag gjør han sin siste fremtreden på Sørlandets Travpark da han kommer ut i V65-1. Dette blir hestens 237. start i karrieren, den 84. i Travparken. Totalt har Rigel Elden vunnet 11 løp, satt sin rekord på 1.23,6 med voltestart som 13-åring og tjent 1 039 000 kroner.

Søndag får Rigel Elden æren av å lede defileringen til sitt siste løp på Sørlandets Travpark.