- Verdensrekorden ryker neste år

Tekno Odin, her fra NM-seier på hjemmebane, satte ny norsk rekord i Bergen lørdag. Foto: Hesteguiden.com.

Tekno Odin, her fra NM-seier på hjemmebane, satte ny norsk rekord i Bergen lørdag. Foto: Hesteguiden.com.

Øystein Tjomsland og Tekno Odin jaktet verdensrekorden på 1.17,9 i Bergen lørdag. En ulykksalig galopp spolerte de sjansene, men supertraveren satte ny Norgesrekord.

Kilometertiden 1.18,5a/1600 meter er den raskeste tiden en norsk kaldblodshest noensinne har travet, og Tekno Odin raderte dermed ut Spikelds 16 år gamle rekord med ett tiendedel. - - Startbilen gikk saktere her enn det den for eksempel gjør i Sverige, det medførte at vi ikke fikk med oss nok fart ut fra start til å kunne tukte verdensrekorden, fortalte Øystein Tjomsland etter løpet, og siktet til svenske Järvsöfaks’ rekordløp på 1.17,9 fra 2005.

Tekno Odin overtok føringen runden fra mål, men var så pigg 500 meter fra mål at han mistet travet og tok noen galoppsteg før Tjomsland fikk ham på bedre tanker. Nedover oppløpet pilte 8-åringen i fra konkurrentene og sikret seg seierssjekken på 100 000 kroner.

- Han gikk med full fart i mål. Verdensrekorden ryker neste år!, mente en offensiv trener og kusk.

Tekno Odin mangler nå snaue 55 000 kroner på å passere 10 millioner kroner i innkjørte premiepenger så langt i karrieren.