Ærefrykt for Pave Odin

Pave Odin og Geir Mikkelsen har en riktig oppgave på papiret i Travparken søndag. Foto: Hesteguiden.com.

Pave Odin og Geir Mikkelsen har en riktig oppgave på papiret i Travparken søndag. Foto: Hesteguiden.com.

Lillesand-hesten Pave Odin har hatt en sterk 2016-sesong med nesten 180 000 kroner innkjørt. Søndag har eierkretsen funnet en spennende oppgave for den billedskjønne hingsten.

Pave Odin, eid og trent av samboerparet Tonje Ramfjord og Trond Mikkelsen fra Lillesand, kom først til start sent på høsten som 3-åring. Fire starter forløp uten fullklaff, før Bork Odin-sønnen første nyttårsdag i 2015 tok sin første triumf på travbanen. 4-årssesongen forløp med ytterligere tre seiere på de neste åtte forsøkene.

I full blomst
I år, som 5-åring, har Pave Odin slått ut i full blomst. 12 starter har gitt tre seiere, og nesten 180 000 kroner er bokført for eierkretsen. Den fem år gamle hingsten har vunnet to V76-løp og var ytterst nær seier i V75 på hjemmebane i april, da han kun hadde B.B. Terje T. foran seg i mål. På Bjerke sist ble hesten kjørt i rygger i det lengste, og det var en helpigg Pave Odin som kom i mål som fjerdehest.

40 meter tillegg
Søndag starter Lillesand-hesten fra 40 meter tillegg i det innledende V65-løpet, men motstanden er på papiret av det overkommelige slaget for Pave Odin. Tangerer han antallet seiere som under fjoråret etter søndagens løp?

Se startlistene til søndagens løp på Sørlandets Travpark her