Vikar i hovedrollen?

Vikar, her sammen med Svein Over Wassberg i sulkyen, tar turen fra Haugesund for å kjempe om seieren i monteløpet på Travparken søndag. Foto: Hesteguiden.com.

Vikar, her sammen med Svein Over Wassberg i sulkyen, tar turen fra Haugesund for å kjempe om seieren i monteløpet på Travparken søndag. Foto: Hesteguiden.com.

Denne uken har vi fått med oss lokale krefter på tipsekspertfronten til søndagens V65-omgang. En langveisfarende gjest blir løftet frem som ett av holdepunktene.

Rune Upsahl er i tillegg til å være formann i Mandal Travklubb, mangeårig hesteeier og funksjonær på Sørlandets Travpark, også en svært pålest spiller. De siste ukene har han fått med seg et 60-talls mennesker til konseptet "På lag" hos Norsk Rikstoto. Gjennom gode spill som har sørget for klingende mynt i kassen til lagmedlemmene, har Upsahl også gjort en god jobb med å spre budskapet i sosiale medier.

Til søndagens V65-omgang har han tatt utfordringen på strak arm, og byr her på sine vurderinger og tips:

V65-tips
V65-1: 2,3,8,9,10
V65-2: 5 Happy Petter
V65-3: 8 Vikar
V65-4: 5,7,8
V65-5: 3,4,5,6,7,9,11,12,13
V65-6: 3,8,9,10
540 kroner

Bankere:
- 5 Happy Petter (V65-2) kommer til å bli veldig stor favoritt til søndagens kjøring, men jeg kan ikke se hvordan han skal klare å tape dette løpet. Må enten være syk eller innblandet i et uhell underveis om han ikke skal vinne dette løpet. Så da er det ingen grunn til å spekulere i favorittfall. 8 Vikar (V65-3) er en veldig god montehest som ikke var først i mål i løpet av 2015, men fikk med seg hele fem andreplasser. Nå er jeg rimelig sikker på at både Malin Berås og Vikar får sin første seier for året. I sin siste start ble han speedet ned rett før mål, og løpet før det så tapte han bare mot Norges beste montehest Ulsrud Tea.  Ida Beate Vikse reiser nok ikke fra Haugesund uten å ha store seiersambisjoner.


Skrik:
- 13 Skaffer Elden (V65-5) kommer ut i regi Øystein Tjomsland til dette løpet. Det er en hest med voldsom kapasitet, men som har slitt endel med helsen. Satser på at hesten er i orden nå og kan smelle til med seier på direkten. 3 Lille Senumsprinsen (V65-5) er i veldig bra form, noe han viste i sin nest siste start da han vant på Klosterskogen. I sin siste start på Sørlandets Travpark var det andreplassen som røyk da han feilet i siste sving.

Outsidere:
- 7 Crisp Look (V65-4) gikk et bra løp til fjerde fra dødens i sin siste start på Bjerke. 9 Pave Odin (V65-5) kom ut etter lang pause sist og fikk en sterk tredje plass i V75. Nå er han tilbake i hverdagsløp igjen, og skal regnes tidlig.