Hades på hjemmebane

Hades Håleryd og Eirik Høitomt på vei mot seier på Bjerke i november 2014. Foto: Hesteguiden.com.

Hades Håleryd og Eirik Høitomt på vei mot seier på Bjerke i november 2014. Foto: Hesteguiden.com.

Høykapable Hades Håleryd har en voldsom statistikk i løpsbanen i feilfri utgave. Søndag får konkurrentene bryne seg på Eiken-hesten i V65-finalen på hjemmebanen Sørlandets Travpark.

24 starter har den fem år gamle vallaken gjort i karrieren, i 17 av disse har han travet feilfritt. Fasiten viser ni seire og ytterligere fem trippelplasseringer i feilfri utgave! Nå har hesten, som eies av Alf Torfinn Skeie fra Eiken, havnet i trening hos hjemmetrener Arild Berås, og søndag stiller han til start i V65-finalen mot skarpskodde konkurrenter som Calypso H. og Luck Follows Me. Èn gang tidligere i livet har Hades Håleryd testet søndagens sprintdistanse; da travet han 1.14,1 som toer bak Riordan Kronos på Bjerke.

Morlinjen til Hades Håleryd er sterk, og en linje Alf Torfinn Skeie kjenner godt. Mamma All American Chill er nemlig også mor til Dacke Håleryd, også han eid av Skeie fra Eiken. Dacke har travet på 1.11-tallet, vunnet flere løp i Frankrike og tjent over 1,4 millioner kroner.

Programmet til søndagens løp finner du her