Vesle Frøya den første

Prosjektet Til start for eldre hester på Sørlandets Travpark gir resultater. Foto: Hesteguiden.com.

Prosjektet Til start for eldre hester på Sørlandets Travpark gir resultater. Foto: Hesteguiden.com.

Tidlig i 2015 igangsatte Sørlandets Travpark et prosjekt for å få flere lokale hester til start, kalt Til start for eldre hester. Deltagerne har hatt jevnlige samlinger hvor både kjøring i bane samt oppfølging av hovslager og treningsveileder har stått på agendaen. At prosjektet begynner å gi resultater fikk vi se under søndagens kjøring.

Vesle Frøya, eid av Karianne Bråthen fra Holum, hadde ikke startet i totalisatorløp siden november 2011. Etter å ha opplevd fremgang under sommerens samlinger var det duket for første start på nesten fire år. Eier og hest hadde tydeligvis fått et virkelig oppsving gjennom sommeren, og Vesle Frøya klinket til med en fjerdepremie på direkten! Sammen med kusk Catrine Couling Heggland travet den åtte år gamle hoppa 1.35,0 og fikk med seg 3 000 kroner for strevet. Ekstra moro var det at Heggland kjørte sitt første løp i karrieren.

Ønsker du å vite mer om prosjektet eller kunne du tenke deg å delta? Ta kontakt med Marianne Klepaker på telefon 38 04 46 66.