Tilbake - ett år etter

Philip Rex vinner i overlegen stil på Jarlsberg i juli 2014. Søndag gjør Lillesand-hesten comeback etter nesten ett år på sidelinjen. Foto: Hesteguiden.com.

Philip Rex vinner i overlegen stil på Jarlsberg i juli 2014. Søndag gjør Lillesand-hesten comeback etter nesten ett år på sidelinjen. Foto: Hesteguiden.com.

Den kapable Lillesand-hesten Philip Rex har ikke vært å se i løpsbanen siden 12.februar 2017. Søndag gjør 9-åringen comeback på hjemmebane.

Alf Laupsas Philip Rex gjorde sin siste fremtreden i løpsbanen 12.februar i fjor da han var toer på hjemmebane bak Pågangsmot. Siden har ikke hesten, som noterte seg for to seiere og tre andreplasser på sine fem siste starter, vært å se i totalisatorsammenheng.

Søndag gjør den kapable ni år gamle vallaken, med ni seiere på 37 starter på samvittigheten, comeback på hjemmebane i V65-5. Sammen med Marita S. Poulsen skal Philip Rex forsøke å hente 20 meters tillegg på Kringeland Enok, og samtidig holde unna for hester som Emil Mollyn fra samme distanse og Holene Odin fra ytterligere 20 meters tillegg.

I V65-1 får vi en herlig duell mellom flere elitehester med lite startpoeng; 1 Thai Navigator, 2 Petter Rags og 3 Bruno Di Quattro gjør trolig opp om seieren i løpet som er stengt ved 800 000 kroner, men åpent for hester med høyest 300 poeng

Se startlistene til søndagens løp her

 

Vil du synes i sosiale medier?

Nå søker vi på ny etter skuespillere og statister til ferske #ErDetLørdag-filmer. Foto: Richard Ekhaugen.

Nå søker vi på ny etter skuespillere og statister til ferske #ErDetLørdag-filmer. Foto: Richard Ekhaugen.

Våre #ErDetLørdag-filmer før V75-omgangen i november ble veldig godt mottatt. Nå søker vi igjen skuespillere til å fylle rollene i nye reklamefilmer.

Interessen for å være med som skuespillere og statister var smått formidabel da vi søkte etter deltagere til våre egne reklamefilmer i forkant av V75-dagen i november i fjor. Tilbakemeldingene på reklamekampanjen var svært gode, og nå ønsker vi å videreføre konseptet opp mot neste V75-dag lørdag 24.mars.

Se alle #ErDetLørdag-filmene her

Ønsker du å fylle en av rollene i en reklamefilmene og på den måten synes i sosiale medier og skaffe travsporten publisitet? Vi har behov for skuespillere og statister i alle aldre. Innspillingen vil i stor grad foregå på dagtid. Innspillingen vil starte i februar.

Kjenner du f.eks. noen i aldersgruppen 65+ (mann + kvinne) som kunne passe foran kamera har vi en svært god idè vi ønsker å forfølge.

Ta kontakt
Interessert i å delta? Ta kontakt med vår Samfunns- og mediekontakt Richard Ekhaugen i dag:
e-post: richard.ekhaugen@rikstoto.no, på mobil: 99 69 36 24 eller på Facebook.

Jo, Lotto-millionærer ER som andre millionærer

Richard Ekhaugen er Samfunns- og mediekontakt ved Sørlandets Travpark.

Richard Ekhaugen er Samfunns- og mediekontakt ved Sørlandets Travpark.

BLOGG: «Lotto-millionærer er ikke som andre millionærer». Lyder kjent ja? Men er Norsk Tippings samfunnsbidrag viktigere enn det Norsk Rikstoto og hestesporten bidrar med?

La oss slå det fast èn gang for alle; Norsk Tippings reklamekampanjer rundt slagordet «Lotto-millionærer er ikke som andre millionærer» traff en nerve i det norske folk. Milliarder av kroner i spillomsetning hvert år brutt ned til et spørsmål om dugnad, samfunnsbidrag og jovialitet. Ja, du kan bli søkkrik av å levere ditt spill hos oss, men skulle du være så uheldig å IKKE gjøre det, bidrar du i hvert fall til en god sak.

Da jeg var ung (tenk å måtte ty til denne forslitte frasen i en alder av duggfriske 38 år….) benket vi oss foran TV-skjermen for å få med oss reklamefilmene fra spillselskapet på Hamar. Det var stridsvogner, det var originale taxisjåfører, det var Wild Thing og Ballroom Blitz. Du trodde jeg måtte Google meg frem til dette du? Å nei du, Norsk Tipping har gjort en så god jobb at dette sitter i pannebrasken den dag i dag.

Norsk Tipping har rett og slett lykkes med det Norsk Rikstoto og hestesporten ikke har maktet, å fortelle samfunnet rundt seg om HVA pengene som omsettes på spillproduktet går til. Hvor hadde idretten, grasrota i lokalsamfunnene, vært uten tippemidlene fra Norsk Tipping? Vi gir TILBAKE. Applaus til Norsk Tipping, de er dyktige på kommunikasjon.

La meg så fortelle deg hva som skiller omdømmevinneren Norsk Tipping og norsk idrett fra Norsk Rikstoto og hestesporten. Det er egentlig fort gjort, men siden jeg er så glad i å fortelle om min fantastiske sport skal jeg lure deg gjennom noen linjer ekstra. Først og fremst, det er forsvinnende lite.

Kort fortalt; Norsk Tipping har enerett til å tilby pengespill, mens Norsk Rikstoto har enerett til å tilby totalisatorspill. Mens det er godt kjent at grasrota i norsk idrett overføres midler fra Norsk Tipping, er det nok en bedre bevart hemmelighet at Norsk Rikstoto i 2016 overførte 107,6 millioner kroner til trav- og galoppsportens sentralforbund, ifølge tall fra Norsk Rikstotos årsberetning for 2016. Legg så til at Norsk Rikstoto, som eneste norske pengespillaktør, er pålagt en særavgift av Staten, som beregnes av brutto omsetning. I 2016 bidro Norsk Rikstoto på denne måten med 143,5 millioner kroner til fellesskapet. Dette er en særavgift som Norsk Tipping «slipper». Det begynner å tegne seg et litt mer nyansert bilde nå, gjør det ikke?

Når vi likevel er inne i spillsjargongen, la oss legge frem trumf: Norsk Hestesenter (NHS), ufattelig vakkert beliggende på Starum og med utsikt over Mjøsa, skal være det øverste faglige senter for utdanning av hestepersonell og for avl av hest i Norge. NHS nyter godt av omsetningen på trav- og galoppspill. Norsk Rikstoto finansierer gjennom bevilgninger fastsatt av Landbruks- og Matdepartementet ca. 70 % av inntektene i virksomheten på Norsk Hestesenter.

Vi tar en liten fot i bakken nå; hestesporten representerer ca. 125 000 hester og bidrar direkte og indirekte til en sysselsetting tilsvarende 12 500 årsverk. Hesten sikrer nye arbeidsplasser, sikrer det norske kulturlandskapet, har et viktig bidrag til helsesektoren og er en bidragsyter til rekruttering i landbruket. Hadde dette vært mulig uten de økonomiske bidragene som genereres gjennom spill på hest hos Norsk Rikstoto? Det hadde ikke det vet du.

Så når jeg leverer mitt spill på trav, enten det er på travbanen, hos kommisjonær, på PC eller mobil, gjør jeg det med et smil om munnen. Det er på mange måter dagens gode gjerning. Mitt spillbidrag gjør sitt til at barn og unge over hele det ganske land kan realisere sine drømmer om å holde på med ponnitrav, verdens beste rekrutteringsarena og holdningsskaper. Mitt spillbidrag bidrar til at forskning på blant annet ulike former for hestevelferd kan realiseres. Mitt spillbidrag bidrar rett og slett til et rikere lokalsamfunn.

Jeg startet allerede i tittelen på denne bloggen med på å påstå at det ikke er noe unikt med Lotto-millionærer. Da er det vel på sin plass å argumentere ytterligere litt for det. Mitt argument finner du her. Øivind Grøstad har vært alene om store potter i V75-spillet ved flere anledninger, og er en herlig blanding av jovialitet og taxisjåførgalskap, ja han ER rett og slett the Wild Thing!

Og du? Han er ikke skapt av noe reklamebyrå heller, han er ekte.

Løpsbanen stengt fredag

Foto: Hesteguiden.com.

Foto: Hesteguiden.com.

Fredag 12/1 er løpsbanen stengt pga. værforholdene. Rettbanen og ytterste spor i banen kan benyttes.

Pga. usikre værrapporter opp mot søndagens løp på Sørlandets Travpark vil løpsbanen være stengt fredag ettermiddag og kveld.

Rettbanen og det ytterste sporet i løpsbanen kan benyttes.

Vi beklager de ulemper dette medfører, og håper på forståelse fra våre brukere for dette.

Nytt matkonsept på søndager

Meny.png

Fra søndag 14.januar vil vi på Sørlandets Travpark tilby et nytt matkonsept, til en fantastisk pris, på våre løpsdager.

Tidligere har Travparken på søndag hatt varmmatsbuffet til 199 kroner, hvor man i tillegg kunne kjøpe enkeltdesserter. Nå endrer vi litt på dette konseptet.

Under våre løpsdager på søndager vil vi gjennom hele 2018 tilby varmmatsbuffet til kun 179 kroner for voksne. Barn under 12 år betaler kun 59 kroner. I tillegg frister vi med dessertbord for bare 79 kroner.

Vi håper at endringer i konseptet faller i smak hos våre gjester!

31 kan vinne travtur

Valletta når målet om 13 starter i konkurranseperioden førstkommende søndag. Foto: Hesteguiden.com.

Valletta når målet om 13 starter i konkurranseperioden førstkommende søndag. Foto: Hesteguiden.com.

Hele 31 hester har sjansen til å vinne travtur i 2018. Da må målet om 13 starter i konkurranseperioden oppnås før utgangen av mars.

De to siste årene har glade eiere til hyppig startende hester på Sørlandets Travpark fått muligheten til å reise på Frankrike-tur med Travparken. Den årlige konkurransen, som nå går fra april 2017 til mars 2018, frister med en skikkelig gulrot til de som starter sine hester ofte på landets sørligste travbane.

For å vinne travtur i inneværende konkurranseperiode kreves 13 starter på Sørlandets Travpark. Dette målet er det allerede fem hester som har oppnådd, og ytterligere 26 hester kan nå dette tallet dersom de starter under de gjenværende løpsdagene ut mars måned.

Hvor årets travtur går er enda ikke bestemt, men at utbyttet er stort både faglig og sosialt er det liten tvil om.

Husk også at hyppig deltagelse i løp på Sørlandets Travpark for hester på treningsliste i sør kan munne ut i finaleplass i Sørlandsmesterskapet for begge raser.

Disse kan få travtur
Her er hestene som er klare for travtur, og de som fortsatt har muligheten til å nå 13 starter på Sørlandets Travpark innen utgangen av mars:

Allerede klare:
Dante Kievitshof (DE)     14
Særheims Lona     14
Eldvina     13
Grude Jerkeld     13
Lille Senumsprinsen     13

Kan klare det:
El Viktor     12
Loquito Star* (S)     12
Texas Bonheur (FR)     12
Valletta (DK)     12
Cromwells Shadow     11
Norwell Crown     11
Quickwin     11
Vik Pilen     11
Daily News     10
Homme Hera     10
Kvindølen     10
Lille Ole     9
No Hill     9
Seile Perla     9
Thia Tanic     9
Torden Prinsen     9
Whatsoflying S.S.     9
Will Teddy     9
Candy King     8
Dæmro Svarten     8
Hip Hop d'Estino     8
Hålands Prinsen     8
O.M.X. Twenty (DK)     8
Villting     8
Wellek     8
Eddablesa     7

 

Menyen til hestegallaen klar

Illustrasjonsfoto: Matparken.no.

Illustrasjonsfoto: Matparken.no.

Kjøkkensjefen har gjort klar menyen til årets hestegalla i Agder 3.februar. Det er bare å glede seg!

Menyen under årets hestegalla ser ut som følger:
Forrett: Vintersalat med fenalår og syltede grønnsaker
Hovedrett: Buffet med transjering av langtidsstekt biff og kyllingfilet.
Dessertbord med mange fristelser....

Husk å melde deg på innen torsdag 25.januar

Etterlengtet triumf for for Arild og Graceland?

Kan toppstammede Graceland E.P. ta karrierens første seier søndag og gi hjemmetrener Arild Berås en "flying start" på 2018? Foto: Hesteguiden.com.

Kan toppstammede Graceland E.P. ta karrierens første seier søndag og gi hjemmetrener Arild Berås en "flying start" på 2018? Foto: Hesteguiden.com.

Verken hest eller kusk vant travløp i 2017. Kan de sammen knekke seierskoden på årets første løpsdag på Sørlandets Travpark i 2018?

Hjemmetrener Arild Berås gikk i 2017 sin første sesong siden 1994 uten seier i løpsbanen. 84 forsøk ble det, med seks andreplasser som beste resultat. Bare for å ha nevnt det; Kari Anne Knutsen startet 173 ganger med sine stallhester i 2016 uten å vinne et eneste løp, i 2017 dukket en viss Wayne Brogård opp...

Toppstammede Graceland E.P., en yngre halvsøster til millionæren U.S. Male E.P., gikk også gjennom fjoråret uten å smake seierens sødme. 5-årshoppa har startet 17 ganger i karrieren uten å vinne - er tiden inne for å bryte trenden på søndag? Muscles Yankee-datteren står innbydende til i spor 4 bak startbilens vinger i V65-finalen. Kan duoen Graceland E.P./Arild Berås ta en etterlengtet seier og innlede året på best tenkelige vis?

Se startlistene til årets første løpsdag på Sørlandets Travpark her

Påmelding til årets hestegalla

Svenn Songe og Kjell Løvdal i samtale med Ingvar Ludvigsen under prisutdelingen på hestegallaen i 2017. Foto: Baard Larsen.

Svenn Songe og Kjell Løvdal i samtale med Ingvar Ludvigsen under prisutdelingen på hestegallaen i 2017. Foto: Baard Larsen.

Lørdag 3.februar er det duket for årets store festkveld innen travsporten på Sørlandet, årets hestegalla.

12 priser skal deles ut, deriblant "Årets hest" som stemmes frem denne kvelden.
Kuvertprisen er 550 kroner per person, og for denne summen får man velkomstdrink, 3-retters middag, underholdning og dans.

Tider å merke seg:
Kl. 18:00: Dørene til restauranten åpner. Velkomstdrink.
Kl. 18:40: Dørene åpnes inn til VIPPEN.
Kl. 19:00: Gallaåpning.
Kl. 01:30: Barene stenger.

Påmelding innen torsdag 25. januar:
Tlf: 38 04 46 66
E-post: marianne.klepaker@rikstoto.no. Husk å skrive navn på alle som skal meldes på, ikke bare antallet du melder på.
MERK: Pengene må være inne på konto 3201.54.34456 for at påmeldingen er godkjent.

Husk at det som vanlig er 18-årsaldersgrense.

Antrekk: Mørk dress

Vi håper å se nettopp DEG på hestegalla i Agder lørdag 3.februar!

 

Championatfest 28.januar

Fra fjorårets championatutdeling i restauranten. Foto: Kjetil Olsen.

Fra fjorårets championatutdeling i restauranten. Foto: Kjetil Olsen.

Vi ønsker å fylle restauranten for å hedre våre championer fra 2017. Derfor slår vi til med et supertilbud under utdelingen søndag 28.januar!

For kun 149 kroner får du vår nydelige varmmatsbuffet, og det beste av alt; dessert er også inkludert!

Restauranten åpner kl. 17:15 og du kan nyte buffeten fra kl. 17:45.

Championatpokalene vil bli delt ut fra scenen i restauranten. Møt opp denne dagen for å skape en verdig ramme rundt dette høydepunktet for championene på Sørlandets Travpark i 2017!

De nominerte til hestegallaen

Ingvar Ludvigsen og Alf Torfinn Skeie fra hestegallaen i mars 2017. Foto: Baard Larsen.

Ingvar Ludvigsen og Alf Torfinn Skeie fra hestegallaen i mars 2017. Foto: Baard Larsen.

De nominerte til årets hestegalla i Agder er nå klare. Utdelingen finner sted på Sørlandets Travpark lørdag 3.februar.

Nomineringer til galla Sørlandets Travpark for prestasjoner i 2017

3 årige Kaldblods

Bjønnum Baus  eier Gaut og Kjetil Bjønnum. Oppdretter Kjetil Bjønnum. Trener Anders Wolden/Gaut Bjønnum

5 starter 2-0-1 rek 1.30,1 innkjørt 46.121

Innledet karrieren med to strake seiere i Anders Wolden-regi. Klarte ikke å kvalifisere seg til Kriteriet, etter dette ble han tatt hjem til eier.

Eikronja eier og oppdretter Kenneth Hobbesland. Trener Øystein Tjomsland

9 starter 1-1-2   rek 1.29,7 innkjørt 66.000

Tok sin seier i det andre løpet hun startet i. Har siden vært med i alle de store løpene for hoppene i år. Ble disket i Kriteriet, men ble nr. 4 i Biri oppdretningsløp. Her feilet hun i stor fart inn i siste sving, men kom flott tilbake og ble nr. 4. I Norsk Oaks var hun første utenom pengene.

Bjørnemyr Tara  eier og trener Anne Marie Horrisland. Oppdretter Monica og Leif-M Mathiesen

9 starter 3-1-1- rek 1.28,7 innkjørt 117.000

Debuterte med seier på Jarlsberg i mai. Ble nr. 2 i kvalifisering til Kriteriet og nr. 5 i finalen. Ble femte i finalen i Oaks. Avsluttet sesongen med seier i et grunnlagsløp på Travparken.

Moi Edel eier og oppdretter Harald Håland. Trener Harald Håland

6 starter 6-1-0-0 rek 1.30,8 innkjørt 43.000

Vant et 3-årsløp på Forus i august. Ble nr. 4 i kvalifiseringen til Kriteriet og nr. 9 i finalen.

 

3 årige Varmblods

Goldstile eier Kjell Terje Leire, oppdretter Per Erik Hagen. Trener Pål Buer

10 starter 3-0-1 rek 1.14,0 innkjørt 292.000

Vant sitt første løp på Forus i juli. Ble deretter disket før han vant to strake seiere, derav den siste i kvalifiseringen til Kriteriet. I finalen ble han nr. 5 hvor han fikk hele 200.000. På tampen av sesongen ble det mest galopp.

Got You B.R. eier Jørn Amundsen, oppdretter Bjørn Rishaug. Trener Eirik Høitomt

4 starter 4-0-0 rek 1.16,4 innkjørt 118.000

Har aldri tapt travløp. Den høyest doterte seieren tok hun i sin siste start for året med 50.000 kroner. Hoppa har også vunnet et DNTs unghestserieløp.

Red Shankly R.S. eier 2 Fulle Menn Racing AB og Big Top Racing A.B. oppdretter Stine Andersen. Trener Geir Mikkelsen

Har vunnet to løp på sin hjemmebane Forus. Ble nr. 2 i Jærløpet etter Silver Wing, denne andreplassen gav 50.000.

Championchip eier Tor Krageboen, oppdretter Roy Jonsdal. Trener Trond Skofsrud/Jenny Thygesen

11 starter 0-2-4 rek 1.14,8 innkjørt 150.000

Har ikke vunnet løp, men ble nr. 2 i Support Justices æresløp hvor han fikk hele 100.000. Siden har hesten gått vanlige grunnlagsløp.

4 årige kaldblods

Eikfaksen eier Stall Eikfaksen, oppdretter Kenneth Hobbesland. Trener Øystein Tjomsland/Frode Hamre

10 starter 1-2-3 rek 1.22,6 innkjørt 96.272

Kvalifiserte seg til Derby, hvor han ble nr. 9 etter å ha feilet fra start. Travet meget sterke 1.22,6 i Bollnes i juli, hvor han ble nr 3. Vant også kvalifiseringen til svensk derby, i finalen var han svak fra tet.

Mietor eier og oppdretter Kjell Løvdal. Trener Kjell Løvdal

14 starter 3-1-4 rek 1.27,4 innkjørt 165.000

Avsluttet sesongen med å vinne et V75-løp på Drammen. Før det hadde han blitt nr. 3 i T.H. Gjølstads minneløp på Bjerke.

Wellek eier stall Wellek, oppdretter Jørn Fostvedt. Trener Kjell Løvdal

17 starter 5-2-4 rek 1.25,7 innkjørt 250.000

Har vunnet to V75-løp og ble nr. 2 i finalen på Bjerke i desember. Rekorden satte han på Sørlandet på da han vant V75.

Aine G.L. eier og oppdretter Gustav Larsen. Trener Jan Roar Mjølnerød og Gustav Larsen

15 starter 0-5-2 rek 1.25,6 innkjørt 316.511

Har ikke vunnet løp, men flotte plasseringer i de store løpene har gjort at hoppa har kjørt inn mye penger. Hun ble nr. 3 i norsk Derby, 2. i Oaks bonus-løpet, og nr. 2 i Vinvaras Æresløp. Hoppa kvalifiserte seg også til svensk Derby, men var uplassert i finalen.

4 årige varmblods

Fabian B.R. eier Per Otto og Lars Aagre. Oppdretter Bjørn Rishaug. Trener Per Otto Aagre

11 starter 6-1-0 rek 1.14,2 innkjørt 218.224

Begynte sesongen med å vinne Widding-løpet hvor han slo bl.a. Ferrari B.R. Så vant han et V75-løp på Sørlandets Travpark. Han klarte ikke å kvalifisere seg til Derby. Sesongen ble avsluttet med seier i et vanlig grunnlagsløp på Sørlandet.

Skylander Hill    eier og oppdretter Paul Jensen. Trener Jan-Arne Raab

Starter 19-3-4-3 rek 1.13,9 innkjørt 226.000

Innledet sesongen med jevne og fine løp som ble toppet med en seier i DNTs 4-åringsserie på Bjerke Travbane. Ble nr. 3 i Summer Meeting Fall-finalen på Bjerke. Avsluttet sesongen med å vinne Haneborg-løpet på Momarken

Massive Attack eier Leire Aktiebolag, oppdretter Per Rune Pollestad og Silje Heliesen. Trener Pål Buer

12 starter 4-3-1 rek 1.12,9 innkjørt 425.000

Vant Bronsedivisjonfinalen på Bjerke Travbane i april. Ble nr. 2 i Stavangerløpet. Vant Sølvhesten på Sørlandets Travpark. Ble nr. 2 i Per Ulvens Æresløp, og nr. 2 i DNTs høstfinale

Puce Tanic E.     eier Jørn Amundsen, oppdretter Morten Einang. Trener Eirik/Marius Høitomt

16 starter 4-3-2 rek 1.13,4 innkjørt 156.936

Tatt flere trippelplasseringen i V75. Seirene er tatt i hverdagstravet. Rekorden ble satt i seiersløp på Bjerke.

Eldre kaldblods

Charm Elden      eier og oppdretter Anne Cathrine H. Andersen Trener Anne Cathrine H. Andersen

18 starter 5-1-4 rek 1.23,0 innkjørt 295.000

Vunnet to V75-løp samt to trippelplasser i V75. Satte sin rekord på 1.23,0 i seiersløpet i juni på Sørlandets Travpark.

Kolnes Kjell        eier Tor Birger Krageboen, oppdretter Kjell Reidar Sele. Trener Jenny Thygesen

13 starter 2-1-3 rek 1.23,0 innkjørt 191.436

Nr. 2 i Østfoldpokalen mot eliten. To trippelplasseringer i V75, satte sin rekord på 1.23,0 i Sverige i 2017.

Ask Eld                eier Einar Askvik, oppdretter Kjell Bredholt. Trener Lars Magne Søvik

21 starter 4-3-2 rekord 1.24,3 innkjørt 251.000

Vunnet V75 på Sørlandets Travpark, har også flere trippelplasseringer i V75. Nr. 2 i Sigvart Larsens Minneløp på Klosterskogen. Satte sin rekord i februar på Biri.

Sjø Kongen eier Stall Apollo 11 oppdretter Harald Wennesland Trener Øystein Tjomsland

13 starter 1-3-2 rekord 1.24.5 innkjørt 424.330

Vant Sigvart Larsens Minneløp på Klosterskogen. Nr. 2 i DNTs 5-årsløp på Drammen Travbane. To stk trippelplasser i V75.

Eldre Varmblods

Whatsoflying S.S. eier Jan Erik og Trine Isaksen. Oppdretter Skeie Stable AS. Trener Jan Erik Isaksen

13 starter 4-1-1 rek 1.12,7 innkjørt 192.500

Vant Thor Tholfsens Minneløp på Jarlsberg Travbane hvor han travet rekorden sin på 1.12,7. Vant ytterligere ett V75 løp, samt tok en trippelplassering i V75.

Elite B.R. eier Jørn Amundsen og Kristin K. Lona oppdretter Bjørn Rishaug. Trener Eirik/Marius Høitomt

18 starter 3-6-1 rek 1.11,5 innkjørt 253.833

Ble nr. 2 i Leangen 5-års elite. Vant ett V75 løp og ytterligere to trippelplasseringer. Travet to ganger på 1.11 tallet og satte sin rekord på Jarlsberg i mai.

Wayne Brogård eier Solsikke Invest ANS, oppdretter Danmark Trener Kari Anne Knutsen

26 starter 14-6-1 rek 1.13,5 innkjørt 314.000

Årets mestseirende varmblodshest i Norge med hele 14 seirer. 21 av 26 starter på trippelen. Satte sin rekord på Forus i august.

Photo Va Bene eier Vidar Andersen og Marius Høitomt. Oppdretter Alexander Heisholt. Trener Marius/Eirik Høitomt

16 starter 3-0-6 rek 1.11,9 innkjørt 261.557

To V75 seiere. Ytterligere tre trippelplasseringen i V75, Nr. 4 i Norgesmesterskapet. Satte sin rekord i seiersløpet på Bjerke i juni.

Montehester

Candy King    eier Anne G og Harry Tharaldsen. Oppdretter Tora-Børg Austenå. Trener Harry Tharaldsen

16 starter 3-3-1 rek 1.15,8 innkjørt 88.000

Sogni Torstein Jørgensen. Oppdretter Danmark. Trener Torstein Jørgensen

10 starter 2-1-2 rekord 1.14,9 innkjørt 56.000

O.M.X Twenty eier Anja S. og Harry Tharaldsen. Oppdretter Danmark. Trener Harry Tharaldsen

14 starter 2-4-2 rekord 1.15,2 innkjørt 83.000

Troll Svenn   eier Svenn Songe. Oppdretter Jan Gunnar Homme. Trener Kjell Løvdal

3 starter 2-0-1 rekord 1.26,6 innkjørt 43.000

Amatørtrener

Margrethe Nilsen 87 starter 10-7-7 innkjørt 368.621

V75 seier med Frivoll Borken og Ty Venn.

Rudolf Roland 38 starter 5-3-7 innkjørt 264.000

Vunnet V65 med Will Lita og Will Teddy.

Jan Erik Isaksen 25 starter 6-0-1 innkjørt 227.500

Vunnet Thor Tholfsens Minneløp og ett V75 løp

Anne Cathrine H. Andersen 18 starter 5-1-4 innkjørt 295.000

Vunnet to V75 løp.

Trenere (innkjørt i Norge)

Kjell Løvdal 60 starter 15-4-10 innkjørt 611.000

Jenny Thygesen 158 starter 15-19-18 innkjørt 1.014.000

Øystein Tjomsland 328 starter 62-38-40 innkjørt 3.052.000

Kari Anne Knutsen 172 starter 21-13-13 innkjørt 743.000

 

Oppdrettere

Knut Roland      67 starter 8-6-10 innkjørt 1.212.376

Will Prinsen rekord 1.24,3 innkjørt 880.626. Vant Norsk Travderby

Will Lita rekord 1.26,3 innkjørt 124.000. Vunnet V65 løp på Bjerke

Will Teddy rekord 1.26,4 innkjørt 159.000. Vunnet V65 løp på Bjerke

 

Harald Wennesland 47 starter 6-11-4 innkjørt 1.256.214

Sjø Kongen rekord 1.24,5 innkjørt 424.336. (se over)

Sjø Gull rekord 1.27,9 innkjørt 536.731. Nr. 2 i Svenskt Travkriterium

Sjø Vinn rekord 1.25,0 innkjørt 152.919

 

Rune Guttormsen 31 starter 10-3-3 innkjørt 574.872

Myr Faksen rekord 1.20,1 innkjørt 552.372. Flere sterke prestasjoner i eliten i Sverige og Norge

 

Marianne Klepaker 48 starter 6-6-6 innkjørt 473.872

Trø Hera rekord 1.25,0 innkjørt 275.000 Vunnet Eldings Æresløp

Trø Yr rekord 1.29.8 innkjørt 134.500. Vunnet Th. Gjølstads Minneløp

 

Årets ponni

Smedens Betty Boop

Trent og kusket av Cecilia Linn V. Andersen, har startet 15 ganger med 3 seirer som resultat, og hele 12 ganger har de vært blant de fire første. I NM for a-ponnier på Biri ble det fjerdeplass med gjestekusk Amalie Tjomsland i sulkyen, og i Minikanonen på hjemmebane ble hun nummer to.

 

Mvh nominasjonskomiteen.

Kai Sundberg, Rune Upsahl og Marianne Klepaker.

Det nevnes at Marianne Klepaker ikke var part i nomineringen av Årets Oppdretter da hun selv var en av kandidatene.

Far og datter ble championer på hjemmebane

Thea Tjomsland (11) ble ponnichampion på Sørlandets Travpark i 2017. Foto: Privat.

Thea Tjomsland (11) ble ponnichampion på Sørlandets Travpark i 2017. Foto: Privat.

Øystein Tjomsland og datteren Thea (11) kapret begge hvert sitt championat på Sørlandets Travpark i 2017.

For far Tjomslands del var det åttende gang championatet ble sikret på hjemmebane. Søgne-trenerens første championattittel som kusk ble tatt tilbake i 2004, to år før yngstedatteren Thea kom til verden.

11-åringen har gjennom hele sesongen vist at eplet ikke faller langt fra stammen, og sammen med sin egen shetlandsponni Casanova har det unge kusketalentet feiret flere fremganger. Tre seiere ble det på hjemmebane i 2017 - det sikret Thea hennes første ponnichampionat på Sørlandets Travpark.

Championer på Sørlandets Travpark 2017:

Kusker
Øystein Tjomsland 134 - 33 - 17 - 14, 813 000 kroner
Eirik Høitomt 170 - 28 - 34 - 21, 1 518 000 kroner
Åsbjørn Tengsareid 146 - 20 - 23 - 13, 864 500 kroner

Amatører
Einar Nedrebø 14 - 2 - 2 - 0, 66 500 kroner
Anette Frønes 42 - 2 - 1 - 3,  109 500 kroner
Vemund M. Drolsum 6 - 2 - 0 - 1, 44 500 kroner

Stallansatte
Adrian Solberg Akselsen 37 - 4 - 4 - 4, 180 000 kroner
Vidar Tjomsland 71 - 3 - 4 - 1, 240 000 kroner
Magnus Teien Gundersen 19 - 2 - 1 - 3, 182 000 kroner

Monté
Helene Kolle 9 - 3 - 1 - 2, 71 000 kroner
Martine Finsand 13 - 2 - 2 - 3, 76 000 kroner
Christina A. Hande 6 - 1 - 3 - 0, 45 000 kroner

Ponni
Thea Tjomsland 6 - 3 - 0 - 0

Charm Elden med "Årets prestasjon"

Charm Elden og Johan Kringeland Eriksen på vei mot seier på hjemmebane. Froland-hesten stod for "Årets prestasjon" ifølge vår Facebook-avstemming. Foto: Hesteguiden.com.

Charm Elden og Johan Kringeland Eriksen på vei mot seier på hjemmebane. Froland-hesten stod for "Årets prestasjon" ifølge vår Facebook-avstemming. Foto: Hesteguiden.com.

Vår uhøytidelige avstemming på Facebook om "Årets prestasjon" i Travparken 2017 skapte et voldsomt engasjement. Charm Elden stakk av med seieren.

Onsdag denne uken satte vi i gang kåringen av "Årets prestasjon" på Sørlandets Travpark 2017 på Facebook-siden vår. Konkurransen skapte et voldsomt engasjement, og viste at store sportslige prestasjoner er noe som berører. Vi lanserte fem kandidater som det var mulig å gi sin stemme til.

Den som nådde ut til et størst publikum via likes, kommentarer og delinger var Froland-hesten Charm Elden. Den seks år gamle hingsten til Cathrine Hornbech Andersen fra Froland leverte et svett løp da han vant på 1.23,0a/1609 meter på hjemmebane 6.juni sammen med Johan Kringeland Eriksen.

Sluttstillingen i den uhøytidelige Facebook-konkurransen ble som følger:

Alternativ 2 Charm Elden: 7 607 personer nådd, 638 klikk på innlegg og 359 reaksjoner, kommentarer og delinger
Alternativ 3 Tekno Jerken: 6 553 personer nådd, 544 klikk på innlegg og 221 reaksjoner, kommentarer og delinger
Alternativ 5 Deep Sea Dream: 4 935 personer nådd,  460 klikk på innlegg og 258 reaksjoner, kommentarer og delinger
Alternativ 4 Massive Attack: 4 664 personer nådd, 229 klikk på innlegg og 57 likerklikk, kommentarer og delinger
Alternativ 1 Seaside Illusion: 4 120 personer nådd, 422 klikk på innlegg og 144 reaksjoner, kommentarer og delinger.

Hvem vinner Sørlandsmesterskapet?

Rykene-trente Linni M. og Johan Kringeland Eriksen på vei mot seier på Bjerke tidligere i år. Foto: Hesteguiden.com.

Rykene-trente Linni M. og Johan Kringeland Eriksen på vei mot seier på Bjerke tidligere i år. Foto: Hesteguiden.com.

I mars 2018 kjøres finalene av Sørlandsmesterskapet for begge raser. Førstepremien i løpene er hele 50 000 kroner.

Det nyinnstiftede Sørlandsmesterskapet bør være en gulrot for alle travhester som står på en treningsliste tilhørende i region Agder. I mars 2018 kjøres nemlig finalene for begge raser, med hele 50 000 kroner i førstepremie.

De 15 plassene i hver finale går til de hestene som har startet flest ganger på Sørlandets Travpark i perioden november 2017 - februar 2018. Ved likt antall starter kommer hest med flest poeng siste fem starter ved innmelding med, deretter innbyrdes plassering.

For å kunne starte i finalen må hestene ha stått på en treningsliste tilhørende region Agder i løpene minst to ganger. For å være startberettiget i finalen  må hesten stå på en liste tilhørende Agder ved innmeldingsfristens utløp.

Finalen vil bli kjørt i mars 2018. Premieskala i finalen:
50.000 - 25.000 - 15.000 - 10.000 - 6.000 og 3.000 til alle som fullfører.

Proposisjoner i finalene:
Kaldblods 2140 meter.
Tillegg 20 m ved kr. 80.001,-, 40 m ved 150.001,-, 60 m ved 298.001,-, 80 m 475.001,-, 100 m ved 710.001,-, 120 m ved 1.100.001,-, 140 m ved 2.000.001,-.

Varmblods 1640 meter.
Tillegg 20 m ved 80.001,-, 40 m 198.001,-, 60 m ved 448.001,-.

Se for øvrig Løpsbulletinen for januar og februar s. 22.

Årets siste løpsdag i Travparken

Det ryktes at selveste julenissen kommer på besøk med overraskelser til barna på Sørlandets Travpark søndag. Foto: Hesteguiden.com.

Det ryktes at selveste julenissen kommer på besøk med overraskelser til barna på Sørlandets Travpark søndag. Foto: Hesteguiden.com.

Under våre siste løpsdager har vært tilnærmet full restaurant og stor stemning. Søndag 17.desember er årets siste sjanse til å oppleve spenningen live i Travparken.

Søndag 17.desember byr på noe for enhver smak på Sørlandets Travpark;
- For barna blir det juleverksted og kjøring med hest og kjerre fra kl. 16:00. Ryktene svirrer også om at selveste julenissen kommer på besøk...
- I restauranten serveres årets siste julebuffet for kun 199 kroner (barn og ungdom egne priser).
- Sportslig sett ser vi frem til innspurten i championatkampene, og Wayne Brogård jakter årets 15.(!) seier!

Hjertelig velkommen til Sørlandets Travpark søndag 17/12 kl. 16:00!

Første løp starter kl. 18:15,

Nekter å gi opp kampen

Wayne Brogård og Eirik Høitomt nedkjemper Jet Bug og Frode Hamre på Sørlandets Travpark 29.oktober. Foto: Hesteguiden.com.

Wayne Brogård og Eirik Høitomt nedkjemper Jet Bug og Frode Hamre på Sørlandets Travpark 29.oktober. Foto: Hesteguiden.com.

Kari Anne Knutsens Wayne Brogård jakter årets 15.(!) triumf i Travparken søndag. Kan Birkeland-hesten ta seg forbi El Viktor i kampen om å bli mestseirende hest i 2017 før årets slutt?

Etter en diskvalifikasjon for galopp på Klosterskogen 27.november ble Wayne Brogård sprøytet og fikk en liten løpspause. Uthvilt kropp kan komme godt med når Birkeland-hesten skal gjøre en siste innsats for å ta igjen Øystein Tjomslands El Viktor i kampen om å bli mestseirende travhest i Norge i 2017.

El Viktor står i skrivende stund med 16 triumfer, og starter på Bergen Travpark torsdag 14.desember for å pynte ytterligere på statistikken. Wayne Brogård har 14 førsteplasser på samvittigheten når han tre dager senere starter i V65-2 kl. 19:35 i Travparken søndag.

Statistikken er kruttsterk på hjemmebane i 2017; syv starter har gitt fire seiere, to andreplasser og en fjerdeplass. Kan Kari Anne Knutsens seiersmaskin mobilisere sine siste krefter for å gi El Viktor kamp om den gjeve tittelen?

Se startlistene til søndagens løp i Travparken her

Èn klar - kamp om flere titler

Helene Kolle er montéchampion på Sørlandets Travpark i 2017. Foto: Hesteguiden.com.

Helene Kolle er montéchampion på Sørlandets Travpark i 2017. Foto: Hesteguiden.com.

Før siste løpsdag i Travparken er championatkampen avgjort i montédisiplinen. I de øvrige kategoriene blir det kamp til døra.

Helene Kolle (18) vant det første montéløpet hun red, nettopp på Sørlandets Travpark. På ryggen av familiehesten King Creole E.P. viste Vestfold-jenta hvilket talent hun er i salen, og de to neste sesongene har pilen pekt kun èn vei.

I 2017 sikrer hun seg sitt første montéchampionat i sør. Kolle har tre seiere, Martine Finsand følger nærmest med to triumfer. Da det ikke er travritt under sesongens siste løpsdag i Travparken, kan stortalentet smykke seg med tittelen allerede.

I de tre andre kategoriene er det ikke endelig avgjort, selv om Eirik Høitomt må ta frem alle sine kuskeegenskaper for å ta igjen hjemmetrener Øystein Tjomsland. Søgne-treneren har 32 seiere mot sin tidligere arbeidsgivers 28. Et nest inntil umulig oppdrag å hente igjen for Høitomt, men mannen med 239 seiere totalt denne sesongen er i strålende kuskeform og vant blant annet tre løp under V75-kjøringen på Leangen i helgen.

Kampen om amatørtittelen er særdeles spennende; både Einar Nedrebø, Anette Frønes og Vemund Madsen Drolsum kan skilte med to seiere. Nedrebø topper før siste dag med to andreplasser, Frønes har èn, mens Drolsum foreløpig ikke har noen sølvplassering i sør i 2017.

Blant de stallansatte er det Adrian Solberg Akselsen som topper før årets siste kjøredag i sør. 1994-modellen har fire seiere, èn triumf mer enn Vidar Tjomsland. Solberg Akselsen har også fire andreplasser mot Tjomslands tre.

Det brygger opp til en særdeles spennende avslutning på året i Travparken søndag 17.desember!

Nissen kommer på siste løpsdag

Foto: Hesteguiden.com.

Foto: Hesteguiden.com.

På vår siste løpsdag søndag 17.desember inviterer vi til en skikkelig familiedag med masse barneaktiviteter. Nissen kommer også på besøk.

Fra kl. 16:00 søndag 17.desember inviterer vi til en ordentlig familiedag under årets siste løpsdag i Travparken. For barna blir det juleverksted og koselige turer med hest og kjerre. Ryktene sier også at selveste julenissen tar seg fri i en hektisk førjulstid for å besøke barna i Travparken...

I restauranten kan du nyte vår nydelige julebuffet for kun 199 kroner. Da er selvsagt riskrem og kaffe inkludert i prisen.

For de aktive fristes det blant annet med DNTs Unghestserie for 3-årige kaldblodshester med hele 30 000 kroner i førstepremie. Ytterligere to løp denne dagen kjøres med en førstepremie på 24 000 kroner.

Første løp sendes av gårde kl. 18.15.

Husk å bestille bord i restauranten:
Telefon: 38 04 46 66
E-post: sorlandet@rikstoto.no

Hjertelig velkommen til Sørlandets Travpark!

Julebuffet med rekordutsikt

Verdensrekordholder Tekno Odin gjør comeback på hjemmebane etter et langt skadeavbrekk på søndag. Foto: Hesteguiden.com.

Verdensrekordholder Tekno Odin gjør comeback på hjemmebane etter et langt skadeavbrekk på søndag. Foto: Hesteguiden.com.

Mens du nyter en fantastisk julebuffet til kun 199 kroner i Travparken på søndag har du panoramautsikt til verdensrekordholderen Tekno Odins comeback.

Fra kl. 16:00 - 20:00 søndag 3.desember kan du nyte Travparkens nydelige julebuffet, inkludert dessert og kaffe, for kun 199 kroner!

Kl. 19:35 kan du oppleve verdensrekordholderen Tekno Odins comeback i løpsbanen.

Dette er en søndag i Travparken du ikke vil gå glipp av!