Påskjønner de som melder på ungdommene

 Et knippe av travsportens unge på Sørlandet. Arkivfoto: Richard Ekhaugen.

Et knippe av travsportens unge på Sørlandet. Arkivfoto: Richard Ekhaugen.

Agder Travforbund lanserer nå en serie som belønner eiere av travhester som meldes på kusker under 26 år med lisens tilhørende Agder til løp på Sørlandets Travpark.

Agder Travforbunds nye serie starter lørdag 28.april og avsluttes med årets siste løpsdag, søndag 16.desember.
- I potten ligger blant annet en utenlandstur til en verdi av 10 000 kroner samt to gavekort à 1 000 kroner fra Skoies, forteller leder i Agder Travforbund, Rune Upsahl.

Regler:
* Alle eiere av hester som blir meldt på kusker under 26 år med lisens tilhørende Agder i løp på Sørlandets Travpark, får for hvert løp ett lodd i trekningen om de gjeve premiene.
* Det forutsettes at hesten starter i løpet den er meldt til. Strykes hesten, får heller ikke eieren noe lodd for den tiltenkte starten.
* I forbindelse med årets siste løpsdag på Sørlandets Travpark, søndag 16.desember, trekkes det blant samtlige eieres lodd. Har man startet i ett løp med kusk under 26 år, får man ett lodd. Har man startet i to løp med kusk under 26 år, får man to lodd osv.
* Det er hestens eier ved trekningstidspunktet som vinner evt. premie.

- Vi håper dette kan stimulere til at våre unge kusketalenter får enda flere sjanser i løp, sier Upsahl.

Bankertillit til lokal ekvipasje

 Jega Janda og Per Vetle Kals blir Rune Upsahls alenestrek til V65-omgangen i Travparken på søndag. Foto: Hesteguiden.com.

Jega Janda og Per Vetle Kals blir Rune Upsahls alenestrek til V65-omgangen i Travparken på søndag. Foto: Hesteguiden.com.

- Beste hesten og beste kusken, fastslår vår faste tipser Rune Upsahl om den lokale ekvipasjen som blir mandalittens V65-banker på søndag.

Omgangens banker: - 2 Jega Janda (V65-2) blir mitt bankerforslag til søndagens V65-omgang, det er snakk om den beste hesten og den beste kusken i løpet. Vant på en overbevisende måte i årsdebuten, men skuffet litt sist. Tilbake i toppform holder hoppa god klasse, og jeg tror ikke tilleggshestene klarer å hente henne inn.

Omgangens lås: - 1 Come Vacation og 7 N.Y. Diamond In The Sky (V65-3) gjør normalt opp om seieren. Førstnevnte er ei topphoppe som gjør årsdebut, en spennende sådan. Hevdet seg i årgangstoppen som både 3- og 4-åring, og det skal bli spennende å se hvordan hun har utviklet seg i løpet av vinteren. I et lite felt bør det løse seg selv fra innerspor. N.Y. Diamond In The Sky har levert flere fine innsatser i år, sist som toer bak Dizzy Broad under Unionskampen. Slo da Patricia Hastrup, som vi så vinne V75-løp forrige helg. Hamre-hoppa vant hoppeavdelingen til Jarlsberg Grand Prix og var toer i Hoppe Kriteriet, og er hesten med størst klasse i feltet.

Omgangens luring: - 3 Polar Northug (V65-1) galopperte bort en topp-plassering i et løp som Horgen Lynet vant sist. Møtte knalltøff motstand i Ulsrud Tea, Tomeld Ø.K. og Moe Svarten nest sist. Det er ingen enkel krabat, men feilfritt er Polar Northug kapabel til å gi favoritten Solør Svarten kamp til døren.

Info fra lokale trenere:
- 11 Eldvina (V65-2) slet med krysslammelse i sin siste start, derav prestasjonen. De siste blodprøvene har vært fine, jeg venter på svar på den siste. Hun har ikke blitt trent som ønskelig på grunn av dårlige treningsforhold den siste tiden, men hun virker på vei opp i form igjen. Hun er fortsatt sterk, og laktatmålingene er fine, men det er mer å gå på. Eller er humøret på topp, og hun er pigg og fin i trening, sier Iselin Toft Dyrstad. 

- Jeg er litt usikker på formen til 7 Ubuntu (V65-6), men hele stal formen virker på vei opp. Feilfritt og premie er målet, men klaffer det underveis bør han være trippelaktuell om formen er der, sier Kristine Sørensen.

- 7 Pave Odin (V65-4) er veldig rytmisk og fin, men vi har ikke lettet ham noe i trening ennå. Jeg tror han trenger et par løp for toppformen er der, men han har et fint løp på papiret. Når det gjelder 4 Bettini (V65-6) bør det tillegges at han er bedre en raden, sier Trond Mikkelsen.

 

 

Tilbyr hestebiler til travmiljøet

 Kim Roger Larsen fra Trucknor (t.v.) og Travparkens Ingvar Ludvigsen har signert samarbeidsavtale. Foto: Richard Ekhaugen.

Kim Roger Larsen fra Trucknor (t.v.) og Travparkens Ingvar Ludvigsen har signert samarbeidsavtale. Foto: Richard Ekhaugen.

Renault Trucks/Trucknor er siste tilskudd til samarbeidsnettverket til Sørlandets Travpark. De leverer blant annet hestebiler som er perfekte for travmiljøet.

- Renault Trucks/Trucknor er glade for å bli en viktig partner i hestemiljøet her i sør. Vi skal ha stort fokus på nyttelast da vi vet at dette er et viktig moment for våre kunder, sier Renault-anvarlig på Trucknor Kristiansand, Kim Roger Larsen.

Travparkens nye samarbeidspartner har i tillegg et meget bredt utvalg av alt fra 3,5 tonns varebil til tungtransport.
- Jeg har virkelig tro på at vi kan tilføre miljøet et meget bra produkt og gleder meg til å bli kjent med mange av dere. Vi er nå synlig på mange flater i Travparken, så min kontaktinfo er lett å finne og dere må gjerne ta en telefon til meg for en hyggelig bilprat, understreker Larsen.

- Vi er i dag veldig glade og stolte av at Renault Trucks/Trucknor har blitt ny partner i Travparkens nettverk. Vi er sikre på at de vil tilføre både nettverket og vårt hestemiljø meget gode produkter og jeg vil anbefale alle å se nærmere på hva de kan levere, sier markedssjef hos Sørlandets Travpark, Ingvar Ludvigsen.

 

 

Stillingsutlysning: Travskoleansvarlig

Logo.png

Travskoleansvarlig Sørlandets Travpark

Travskolen ved Sørlandets Travpark ble etablert i 2012, og er et rekrutteringstiltak til travsporten for barn og unge fra 3 år og oppover. Travskolen disponerer en egen stall på Sørlandets Travpark, 8-10 ponnier med utstyr, samt eget undervisningsrom.  Kursene arrangeres på ettermiddag og kveld, samt leirer i skolens ferier.

Det meste av undervisningen er på ettermiddag/kveldstid, men Travskolen skal også kunne gi tilbud på dagtid, helger og ferier. I tillegg til travskoleansvarlig fordeles undervisningen på andre instruktører tilknyttet skolen.
DNT har utviklet undervisningsmateriellet i samarbeid med Travskolen.

Vi ser etter en voksen person med gode hestekunnskaper med hovedfokus på trav. En som liker å jobbe med barn og har mulighet for fleksibilitet i arbeidsdagen. Stor fordel med bilsertifikat kl BE.

Arbeidsoppgaver:
- Administrasjon og drift av Travskolen
- Budsjett og økonomiansvar
- Koordinering av undervisningen/andre instruktører
- Ansvar for at undervisningsopplegg blir fulgt og ansvar for ponniene tilknyttet skolen.
- Rekrutteringstiltak for å skaffe elever og evt andre arrangementer
- Kontakt med foreldre og foresatte

Det vil være tett samarbeid med DNT og resten av administrasjonen ved Sørlandets Travpark.
Travskoleansvarlig bør kunne delta i undervisningen og arrangementsavviklinger.

Vi ser følgende egenskaper som viktige:
- Ansvarlig
- Initiativrik
- Stå på-vilje
- Løsningsorientert
- Strukturert

Stillingen er 100%.  Lønn etter avtale. Krav til Politiattest.
Søknadsfrist 6. mai 2018.

Søknad sendes på mail til: kjetil.olsen@rikstoto.no
Ved spørsmål, kontakt daglig leder Sørlandets Travpark, Kjetil Olsen på tlf: 90760023 eller pr mail.

 

Vinnerhest i comeback

 Pave Odins siste seier kom i V75-finalen på Bjerke 17.desember 2016. F.v. Eirik Høitomt, Tonje Ramfjord og Trond Mikkelsen. Foto: Hesteguiden.com.

Pave Odins siste seier kom i V75-finalen på Bjerke 17.desember 2016. F.v. Eirik Høitomt, Tonje Ramfjord og Trond Mikkelsen. Foto: Hesteguiden.com.

Seiersvante Pave Odin er sparsomt startet de siste 16 månedene. Søndag gjør Lillesand-hesten comeback på hjemmebane.

Pave Odin er en hest man legger merke til i løpsbanen. Ikke bare for sitt vakre ytre, men også fordi hesten til samboerparet Tonje Ramfjord og Trond Mikkelsen har viste seg som en skikkelig vinnerhest, med 11 seiere på 33 starter så langt i karrieren.

Etter at hesten vant V75-finale på Bjerke 17.desember 2016 har imidlertid fremgangene latt vente på seg. Årsdebuten i april 2017 endte med en femteplass, før hesten en måned senere ble strøket fra et løp på Jarlsberg. I midten av juni brøt hesten et løp etter galopp på Klosterskogen, og siden har ikke 7-åringen vært å se i løpsbanen.

Søndag er det endelig duket for comeback for Pave Odin. I V65-4 kommer den svarte hingsten ut fra 20 meters tillegg sammen med Geir Mikkelsen.

Se startlistene til søndagens løp her

Ford Bay Auto-touren: Hesteeierne i fokus

 Markedssjef i Travparken, Ingvar Ludvigsen (t.v.), og Per Gunnar Aasen, daglig leder hos Bay Auto, lanserer Ford Bay Auto-touren. Foto: Richard Ekhaugen

Markedssjef i Travparken, Ingvar Ludvigsen (t.v.), og Per Gunnar Aasen, daglig leder hos Bay Auto, lanserer Ford Bay Auto-touren. Foto: Richard Ekhaugen

Sammen med vår gode partner Ford Bay Auto lanserer Sørlandets Travpark i 2018-2019 belønningsprogrammet "Ford Bay Auto-touren".

Intensjonen er å belønne våre trofaste hesteeiere som gjennom hele året bidrar til gode travløp i sør.
- Vi har tidligere hatt suksess med utenlandstur til de meststartende hestenes eiere. Nå ønsker vi i tillegg å belønne flere av de som trofast stiller opp for oss, sier markedssjef Ingvar Ludvigsen.

Fra og med løpsdagen 8.april 2018 og frem til utgangen av mars 2019 kan man hente seg fine premier ved å starte på Sørlandets Travpark.
Premiestigen for startende hester ser slik ut:
13 starter: Utenlandstur verdi 10 000,-
10 starter: Hesteteppe
7 starter: Middag for to på Stallkroa
5 starter: Bilvask hos Bay Auto
3 starter: En søt sak å dele
Premiene deles ut i Vekta.

- I Ford Bay Auto-touren konkurrerer man jo bare med seg selv, og jo flere starter, jo flottere premier, sier Ludvigsen med et smil.
- Sørlandet har vært flinke til å skape et attraktivt nettverk som vi synes det er interessant å være en del av. Travmiljøet er også et marked for oss som selger både små og store biler. Jeg har vært til stede på noen løpsdager og det har vært en artig opplevelse. Det er mye entusiasme i miljøet, sier daglig leder ved Bay Auto, Per Gunnar Aasen.

MERK: Det er hestens eier ved konkurranseslutt som vinner eventuell hovedpremie. Selges hesten i konkurranseperioden er det ny eier som mottar premien.

Tekno Odin på hjemmebane

 Selveste Tekno Odin blir å se på hjemmebanen Sørlandets Travpark på søndag. Foto: Hesteguiden.com.

Selveste Tekno Odin blir å se på hjemmebanen Sørlandets Travpark på søndag. Foto: Hesteguiden.com.

Supertraveren Tekno Odin spisser formen i V65-1 på Sørlandets Travpark førstkommende søndag.

Etter en fjerdeplass i Moe Odins æresløp på Klosterskogen Påskeaften sender Øystein Tjomsland ut sin stjernetraver på hjemmebane under søndagens V65-omgang i Travparken.

Den 10-faldige millionæren støter på seks konkurrenter og er belastet med 60 meters tillegg. En seier i søndagens løp vil være den 72. i karrieren for Tekno Odin, og han vil samtidig passere 10,5 millioner kroner innkjørt.

Se startlistene til søndagens løp her

Vinn en Ford for ett år

 Bestiller du bord i restauranten til lørdagens V75 kan du bli den heldige vinner av en Ford Fiesta for ett år. Modellen på bildet kan avvike fra vinnerbilen. Foto: Ford.

Bestiller du bord i restauranten til lørdagens V75 kan du bli den heldige vinner av en Ford Fiesta for ett år. Modellen på bildet kan avvike fra vinnerbilen. Foto: Ford.

I samarbeid med Bay Auto gir Sørlandets Travpark nå publikum muligheten til å vinne en Ford Fiesta for ett år.

Bestiller du bord i restauranten til V75-omgangen førstkommende lørdag kan det bli nettopp DU som stikker av med en rålekker Ford Fiesta for ett år!

Under syv utvalgte storløpsdager i 2018 trekker vi ut til sammen minimum 14 delvinnere som blir invitert til V75-omgangen i Travparken lørdag 3.november med følge. Her vil èn heldig utvalgt trekke nøkkelen som passer i Ford Fiestaen, og dermed bli den lykkelige eier av bilen for ett år.

Vinnerdiplomene blir lagt i en safe, og alle som ønsker å delta får ett forsøk på å taste inn riktig kode for å åpne safen. Skulle ikke to personer lykkes under hver løpsdag, trekkes ytterligere vinnere blant deltagerne slik at det etter hver storløpsdag står igjen to delvinnere fra hver delkonkurranse.

Av logistikkmessige hensyn er det kun publikum i restauranten som får muligheten til å delta i konkurransen.

MERK: Ansatte hos Sørlandets Travpark og deres familiemedlemmer får ikke mulighet til å delta i konkurransen.

Vilkår for konkurransen (må godkjennes av alle som ønsker å delta):

  • Du må være over 18 år for å delta og vinne.
  • Bilen disponeres i 12 mnd, maks km 15 000. Overkjørte km belastes med kr 1,80 pr km.
  • Bilen leveres med finansiering, service og forsikring.
  • Vinner må selv dekke: drivstoff, bøter, bompenger, egenandel ved skade og eventuelle skader ved innlevering.
  • Vinner er ansvarlig på bilen og kan ikke fremleies.
  • Ved å delta i konkurransen gir du tillatelse til at Bay Auto og Sørlandets Travpark kan kontakte deg i etterkant i forbindelse med arrangementer, tilbud o.l. E-postadresse og mobilnummer vil kun benyttes til utsending av relevant informasjon relatert til våre virksomheter og vil aldri selges eller formidles til en tredjepart.  
  • Vinneren av bilen MÅ være fysisk til stede på Sørlandets Travpark under V75-omgangen lørdag 3.november 2018.

 

Aftertrav med livemusikk

 Sondre Gundersen (bildet) og Peter Nasralla spiller under Aftertravet lørdag. Foto: Privat.

Sondre Gundersen (bildet) og Peter Nasralla spiller under Aftertravet lørdag. Foto: Privat.

Etter at siste V75-løp er i mål på lørdag inviterer vi som vanlig til Aftertrav i VIPPEN. Vi lover strålende livemusikk og høy stemning.

Vi ser ingen grunn til å legge noen demper på god stemning ved å sende vårt publikum rett hjem etter at V75-løpene er ferdige. Derfor inviterer vi som vanlig til Aftertrav i VIPPEN rett etter at siste V75-løp er gått i mål.

Lørdag spiller de lokale talentene Sondre Gundersen fra Tveit og Peter Nasralla fra Hånes live utover kvelden. Begge har gått musikklinjen på videregående skole, og lever og ånder for musikken.
- Vi gleder oss veldig til lørdag og lover høy partyfaktor på Aftertravet, sier Sondre Gundersen.

Når Aftertravet er ferdig cirka kl. 21:00 går det gratis buss til Kristiansand sentrum.

Meny og priser lørdag 24.mars

 Kjøkkensjef Kim Andrè Flaten (t.v.) disker som vanlig opp med lekre buffetretter under V75-lørdagene i Travparken. Foto: Hesteguiden.com.

Kjøkkensjef Kim Andrè Flaten (t.v.) disker som vanlig opp med lekre buffetretter under V75-lørdagene i Travparken. Foto: Hesteguiden.com.

 

Her er noen av rettene du kan glede deg til på lørdag:
Indrefilet av storfe
Stekt kyllingfilet
Spareribs
Fløtepoteter
Taco med tilbehør
Sjømat
Roastbiff
Laks i fløte og hvitvin
Pasta bolognese

Utvalg fra dessertbordet:
Sjokolademousse
Skogsbærmousse
Karamellpudding
Pannacotta
Kaker

Buffetpriser i restauranten lørdag 24.mars (inkluderer dessertbuffet og kaffe):
Voksen: 375 kroner
Barn 12-16 år: 180 kroner
Barn under 12 år: 80 kroner

Tider å forholde seg til:
Restauranten åpner kl. 13:00.
Buffet serveres fra kl. 13:30-16:30

Inngang: 50 kroner (inkluderer gratis program)

Husk å bestille bord i restauranten:
Telefon: 38 04 46 66
E-post: sorlandet@rikstoto.no

Ponniridning og påskeverksted for barna

 Ponniridning- og kjøring er en av mange barneaktiviteter på Sørlandets Travpark under V75-kjøringen på lørdag. Foto: Hesteguiden.com.

Ponniridning- og kjøring er en av mange barneaktiviteter på Sørlandets Travpark under V75-kjøringen på lørdag. Foto: Hesteguiden.com.

Som vanlig blir det flust av barneaktiviteter under vår V75-lørdag førstkommende helg.

Våre søte, små ponnier fra Travskolen kommer selvfølgelig til publikumsplass for å gi barna muligheten til ponniridning- og kjøring. Ponniene er på plass fra kl. 14:00.

I tillegg blir det påskeverksted i sofakroken utenfor spillehallen hele dagen. Her kan barna delta i massevis av forskjellige aktiviteter og lage påskepynt til den kommende høytiden. Kanskje vil barna også delta i den spennende jakter på påskeegg....?

Tipsmøte med Teien Gundersen og Tjomsland

 Magnus Teien Gundersen (bildet), Øystein Tjomsland og Espen Edvardsen er det toppede laget du får møte i lørdagens tipsmøte. Foto: Hesteguiden.com.

Magnus Teien Gundersen (bildet), Øystein Tjomsland og Espen Edvardsen er det toppede laget du får møte i lørdagens tipsmøte. Foto: Hesteguiden.com.

I lørdagens tipsmøte før V75-omgangen har vi samlet et realt A-lag; vår ekspert Espen Edvardsen har med seg både Magnus Teien Gundersen og Øystein Tjomsland.

Våre tipsmøter før V75-omgangene har vært populære og godt besøkte. Førstkommende lørdag er det et virkelig topplag du møter i VIPPEN kl. 12:45;

Vinnerbongens Espen Edvardsen er som vanlig vår eminente ekspert, med seg denne gangen har han sentrale skikkelser som Magnus Teien Gundersen og Øystein Tjomsland. Gundersen jr. svinger seg opp i sulkysetet bak noen av omgangens mest betrodde hester i 5 Bråtnesfaks (V75-3) og 4 Code Bon (V75-6), mens hjemmetrener Tjomsland seler ut spennende stallhester som blant annet 11 Believe La Marc (V75-2), 7 Holene Odin (V75-3), 1 Sanda Love (V75-4), 15 Tinas Odin (V75-5) og 3 Tangen Bjørn (V75-7).

Kaffen er klar fra kl. 12:30 - dette vil du ikke gå glipp av i jakten på V75-millionene!

Betrodd også fra bakspor?

 Øystein Tjomsland og Believe La Marc fra seiersløpet på Jarlsberg i starten av mars. Foto: Hesteguiden.com.

Øystein Tjomsland og Believe La Marc fra seiersløpet på Jarlsberg i starten av mars. Foto: Hesteguiden.com.

Danmark-importen Believe La Marc imponerte med tetseier i norgesdebuten på Jarlsberg. Lørdag jakter Tjomsland-hoppa V75-triumf, denne gang fra bakspor.

Fem år gamle Believe La Marc kom til Norge tidligere i vinter med fine unghestmeritter fra Danmark. Scarlet Knight-datteren skuffet ingen i norgesdebuten og dundret rundt Jarlsberg-ovalen sammen med sin trener Øystein Tjomsland til overlegen seier. Forrige onsdag var hoppa gjort til stor V76-favoritt på Bjerke, men grunnet usikre baneforhold ble hun strøket fra løpet.

Lørdag debuterer hun i større sammenhenger på norsk jord når hun sammen med hjemmetrener Tjomsland starter fra spor 11 i V7-2. Får Tjomsland-hoppa spillernes tillit mot formsterke medsøstre når hun nå må gjøre jobben fra de bakre regioner?

Se startlistene til lørdagens V75-løp her

Buss til V75-dagen 24.mars

 Foto: Hesteguiden.com.

Foto: Hesteguiden.com.

Som vanlig settes det opp buss i forbindelse med våre V75-omganger. Vær tidlig ute med å sikre deg plass til lørdag 24.mars.

Bussen har avreise fra Mandal kl. 11:30. Retur fra Travparken vil være kl. 21:00.

Pris kr 400,- som inkluderer:
Inngang
Mat i restaurant
Transport tur/retur
Aftertrav med livemusikk

For de som ikke ønsker bord i restauranten koster bussturen 100 kroner.

Påmelding til Rune Upsahl på 40721874 eller mail rune@scott.no.
Betaling: 400 kroner settes inn på kontonummer 6317.05.09732 (Merk innbetalingen med navn).

Følgende stopp er satt opp, andre stopp kan avtales langs E39:
Mandal sentrum ved Amfi 11:30
Ime Skole 11:35
Holum ved Møll bru 11:45
Lunde 12:00
Tangvall v/E39 12:05
Brennåsen 12:10
Rutebilstasjonen 12:20
Travparken 12:30

Vær tidlig ute med påmelding - begrenset antall plasser!

 

Endelig; årets første V75 i Travparken!

 Foto: Roger Svalsrød.

Foto: Roger Svalsrød.

Ventetiden er over; Lørdag 24.mars arrangerer vi vårt første V75-stevne i 2018!

Her er noe av det du kan glede deg til:
Tipsmøte i VIPPEN kl. 12:45
Vår nydelige buffet
Barneaktiviteter, blant annet ponniridning
Andelssalg av V75-, V5- og V4-bonger
Spillveileder tilgjengelig hele dagen
Aftertrav med livemusikk
Gratis buss til Kristiansand sentrum etter arrangementets slutt cirka kl. 21:00

Priser:
Inngang 50 kroner
Buffet 375 kroner

Husk å bestille bord i restauranten:
Telefon: 38 04 46 66
E-post: sorlandet@rikstoto.no

Hjertelig velkommen til oss på Sørlandets Travpark!

 

 

Seiersseremoniene i restauranten søndag

 Søndag flytter seiersseremoniene- og intervjuene inn i restauranten i forbindelse med Sørlandsmesterskapet. Foto: Hesteguiden.com.

Søndag flytter seiersseremoniene- og intervjuene inn i restauranten i forbindelse med Sørlandsmesterskapet. Foto: Hesteguiden.com.

Førstkommende søndag er samtlige vinnerekvipasjer på Sørlandets Travpark hjertelig velkommen til restauranten for seiersseremonier.

Vi skal hedre historiens første finalevinnerne av Sørlandsmesterskapet på en skikkelig måte på søndag. Derfor kommer alle seiersseremonier til samtlige løp denne dagen til å foretas inne i restauranten. Vi oppfordrer eiere, trenere, oppassere og kusker til å møte opp og ta imot publikums hyllest.

Vi har selvsagt et kamera på plass her, så alle seiersintervjuer vil bli filmet og vist på Rikstoto Direkte denne dagen.

Husk å bestille bord i restauranten og vær med på å hedre alle søndagens vinnere!

Hvem blir tidenes første sørlandsmestere?

 Seiersmaskinen Wayne Brogård skal hente 40 meters tillegg i Sørlandsmesterskapet for varmblodshester på søndag. Foto: Hesteguiden.com.

Seiersmaskinen Wayne Brogård skal hente 40 meters tillegg i Sørlandsmesterskapet for varmblodshester på søndag. Foto: Hesteguiden.com.

Søndag kjøres finalene i historiens første utgave av Sørlandsmesterskapet. Nå er finalefeltene klare.

Hvem stikker av med seierssjekkene på 50 000 kroner i begge finaler? I varmblodsfinalen skal blant annet Kari Anne Knutsens seiersmaskin Wayne Brogård for først gang teste sprintdistanse på norsk jord. I Danmark har vallaken gått løp over 1800 meter, men aldri over så kort distanse som det han skal ut over på søndag. Wayne Brogård skal hente 40 meters tillegg på strekhestene.

I kaldblodsutgaven skal en annen seiersmaskin i ilden; Øystein Tjomslands Magnums Othello kommer til start med hele åtte strake seiere på samvittigheten. 5-åringen står på 20 meters tillegg. Tjomsland har for øvrig hele seks hester med i de to finalene.

Se  startlistene til søndagens løp i Travparken her

Disse er kvalifisert til Sørlandsmesterskapet

 Chellas Girl. Foto: Hesteguiden.com.

Chellas Girl. Foto: Hesteguiden.com.

Nå er de 15 meststartende hestene til finalene av Sørlandsmesterskapet for begge raser klare. Sjekk ut om din hest er kvalifisert.

Det er viktig å merke seg med èn gang at selv om man er kvalifisert for finalene, MÅ man melde hesten sin som vanlig til løpsdagen søndag 11.mars.

For kaldblodshestene måtte det fire starter til for å kvalifisere seg til finalen, og det klarte nøyaktig 15 hester. I vedlagte Excel-oversikt er disse hestene merket med fet skrift. Skulle en eller flere av de forhåndskvalifiserte hestene ikke ønske å starterklære til finalen, kommer den hesten med høyest startpoengsum av de som har startet tre ganger, inn i finalefeltet.

varmblodssiden var det 14 hester som startet fire ganger eller mer og dermed er direktekvalifisert til finalen. Fabian B.R. har høyest startpoengsum av hestene med tre starter, og er således inne i finalefeltet.

Innmelding: tirsdag 6. mars kl. 08:00-08:30. Innmelding via internett: innen tirsdag 6. mars kl. 08:30.
Starterklæring: tirsdag 6. mars kl. 10:00-11:00.
Tlf innmelding/starterklæring: 35 10 11 35.

Finalene i Sørlandsmesterskapet kjøres med følgende premieskala:
Premier: 50.000-25.000-15.000-10.000-5.000-(3.000) kr. Kr 3.000 til alle som fullfører uten å være diskvalifisert.

Les mer om Sørlandsmesterskapet på side 41 i Løpsbulletinen

Her er fullstendig oversikt over hestene som har flest starter til Sørlandsmesterskapet

Ekstra løp og lokale seiersmaskiner

 Wayne Brogård jakter årets første seier i 2018 på hjemmebane førstkommende søndag. Foto: Hesteguiden.com.

Wayne Brogård jakter årets første seier i 2018 på hjemmebane førstkommende søndag. Foto: Hesteguiden.com.

God innmelding sørget for ett ekstra løp i Travparken søndag. De lokale seiersmaskinene Wayne Brogård, Satori K. Divic, Tintin og Magnums Othello krydrer V65-omgangen.

Det ble gledelig mange hester meldt til løpsdagen søndag 25.februar. Det betyr at vi kjører ni løp denne dagen.

Fire lokale seiersmaskiner forgyller en spennende V65-omgang; i V65-3 jakter Grimstad-hesten Satori K. Divic karrierens fjerde seier i det åttende forsøket, Willy Salvesens Tintin har los på sin syvende triumf på 10 starter i V65-4, fjorårets komet Wayne Brogård sikter inn årets første seier i V65-5, mens seiersstableren Magnums Othello jakter sin åttende strake triumf i V65-finalen.

Se startlistene til søndagens løp her