V65-dragene fra Upsahl

Vår tipsekspert Rune Upsahl har dykket i V65-materien og kommet opp med flere spennende drag til søndagens omgang i Travparken.

Banker:
- 1 El Viktor (V65-3) har imponert i to strake seiersløp, og ser ut til å ha ytterligere rekordforbedring inne. Sporet ble ikke det beste, men det er såpass mange galopplystne hester i dette feltet at jeg ikke ser for meg at Øystein Tjomsland blir sittende fast selv om han skulle bli overflydd fra start. Omgangens beste holdepunkt.

Objekt:
- Feilfritt skal 9 Vestpol Hebe (V65-4/V5-1) vinne et slikt løp. Var veldig god i seiersløpet i V76 på Bjerke nest sist, og galopperte seg vekk som mye betrodd i samme spillform sist. Den lille hoppa er ikke lett å få rundt banen uten galopp, men Åsbjørn Tengsareid har vist at han har et godt tak på henne. Sannsynligvis hesten med størst kapasitet i feltet.

Objekt:
- 4 K.W. Tigerlady (V65-6/V5-3/DD-2) imponerte meg sist etter tredjespor og dødens underveis. Hadde bare Jet Bug foran seg i mål, og da snakker vi hest med V75-klasse. Trener Vemund Madsen Drolsum var veldig fornøyd med hesten sist og kjører nok til start med ambisjoner nok en gang. Litt usikker på hvor hun havner med startraske 3 Chellas Girl på innsiden, K.W. Tigerlady er litt opp og ned fra start. Kan uansett sannsynligvis rekordsenke seg her.

Pausehest:
- 11 Quickwin (V65-5/V5-2/DD-1) gjør sin første start siden september i fjor, nå i regi Øystein Tjomsland. Dette er en hest som har vist fin kapasitet, men som ikke har vært lett å holde i orden. Tjomsland skriver da også på sin hjemmeside at "(..) foreløpig er det mest veterinæren min som har hatt glede av denne." Møter et par gode konkurrenter, og jeg vel se hesten fungere 100 % i løp først, men det skal bli spennende å se om Tjomsland har forbedret også denne første gang ut.

 

Vassendgutane til Sommertravet

Et av norges største liveband, Vassendgutane, står på scenen under Sommertravet fredag 21.juli.

Med over 20 års sammenhengende turnévirksomhet, åtte albumutgivelser, tre live DVD'er og 60 000 følgere på sosiale medier er populære Vassendgutane klare til å innta scenen på Sørlandets Travpark under Sommertravet 2017.

Nye låter og "monsterhits"
Etter at travløpene er i mål fredag 21.juli inntar Ørsta-bandet konsertscenen, blant annet med to nye låter som blir slupper på Spotify denne våren.
Nytt lysdesign er under produksjon og bandet forsterker også selve lydproduksjonen, slik at det blir et behagelig lydnivå på deres konserter.
- En ”kryss og tvers konsert” med Vassendgutane vil i 2017 inneholde en del av bandets eldre låter kledd i 2017-drakt, og selvsagt orkesterets monsterhits som publikum elsker å synge med på, heter det i en uttalelse fra bandets management, Flan Booking.

Billetter blir om kort tid tilgjengelig på www.ticketmaster.no.

 

På ny rekordjakt?

Chellas Girl og Vidar Hop bombet rundt Jarlsberg-ovalen på 1.13,3a/1609 meter i årsdebuten. Foto: Hesteguiden.com.

Chellas Girl og Vidar Hop bombet rundt Jarlsberg-ovalen på 1.13,3a/1609 meter i årsdebuten. Foto: Hesteguiden.com.

I 2014 satte Grimstad-hesten Chellas Girl norgesrekord med voltestart på Sørlandets Travpark. Kan hun sette banerekord med autostart på søndag?

Rune Wiig var gjestekusk da Chellas Girl stormet over målstreken på 1.13,2/1640 meter under Sommertravet på Sørlandets Travpark i 2014, noe som da var ny norgesrekord. Hoppa, som nå eies av Ove Sigmund Gjeruldsen, har slitt med å komme tilbake til samme nivå i ettertid, men i årsdebuten på Jarlsberg i april i år viste Chellas Girl lovende takter. Sammen med Vidar Hop vant hun på 1.13,3a/1609 meter og viste at storformen er i anmarsj.

Før forrige løpsdag på Sørlandets Travpark var banens dosering rettet opp, noe som gjøres årlig, og underlaget var i perfekt skikk. Det endte blant annet med rekordforbedring for samtlige (!) hester i kvalifiseringen til Veikle Balder cup. Søndag tester Chellas Girl på nytt sprintdistanse på hjemmebane, denne gangen med bilstart. Gjeldende banerekord for eldre norskfødte hopper med autostart er 1.12,2, satt av Sizzling i 2013. Står denne rekorden for fall på søndag?

Se startlistene til søndagens løp her

Inngår samarbeidsavtale med Ungt Entreprenørskap

Daglig leder ved Travparken Kjetil Olsen og Vemund Ruud fra Ungt Entreprenørskap Agder ser frem til et fruktbart samarbeid i kommende år. Foto: Richard Ekhaugen.

Daglig leder ved Travparken Kjetil Olsen og Vemund Ruud fra Ungt Entreprenørskap Agder ser frem til et fruktbart samarbeid i kommende år. Foto: Richard Ekhaugen.

Denne uken undertegnet daglig leder Kjetil Olsen avtalen som sikrer samarbeid mellom Sørlandets Travpark og Ungt Entreprenørskap Agder i de kommende årene.

I august 2016 gjennomførte Travparken sin første innovasjonscamp sammen med Ungt Entreprenørskap, for Fjære ungdomsskole i Grimstad. Samarbeidet rundt campen ble så vellykket at flere ungdomsskoler i kommunen i etterkant har tatt kontakt for sikre seg slike camper i årene fremover.

Årlige innovasjonscamper
Denne uken formaliserte Travparken og Ungt Entreprenørskap Agder samarbeidet gjennom en egen samarbeidsavtale. Sørlandets Travpark skal nå årlig være med å arrangere innovasjonscamper for elever tilknyttet ungdomsskoler i Grimstad kommune.
- Vi setter stor pris på all den tid og ressurser Sørlandets Travpark allerede har lagt ned på flere arenaer i samarbeid med oss, og vi ser virkelig frem til videre samarbeid – forankret i egen avtale, sier daglig leder hos Ungt Entreprenørskap Agder, Aleksander Lien.

Attraktiv målgruppe
Travparken skal bidra med dedikerte ressurser til planlegging og koordinering av innovasjonscampene, samt dekke utgifter til transport, bespisning og premiering.
- Dette er et samarbeid som gir oss mulighet til å profilere Sørlandets Travpark på en helt unik måte overfor en aldersgruppe som er veldig attraktiv for oss. Vi har fått mye ut av samarbeidet med Ungt Entreprenørskap allerede, og ser frem til å bygge videre på disse relasjonene fremover, understreker Kjetil Olsen, daglig leder ved Sørlandets Travpark.

- Samfunnsansvar
I fjor var 140 elever og lærere involvert i innovasjonscampen og på besøk i Travparken. I august deltar 180 elever og lærere fra Fevik skole når travbanen igjen åpner sine porter.
- Sørlandets Travpark viser samfunnsansvar gjennom å bidra til utvikling av entreprenørskap blant elever, og profilerer seg som en attraktiv arbeidsplass med stor variasjon i arbeidsoppgaver gjennom egen produkt- og tjenestesammensetting, påpeker Lien.

Hva er Ungt Entreprenørskap?
Ungt Entreprenørskap (UE) er en ideell, landsomfattende organisasjon som i samspill med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv. Ungt Entreprenørskap består av et nasjonalt sekretariat (UE Norge) og 17 fylkesorganisasjoner

 

Spill til Elitloppet hos oss

Ta del av den magiske elitloppsstemningen fra VIPPEN hos oss søndag 28.mai. Illustrasjonsfoto: Hesteguiden.com.

Ta del av den magiske elitloppsstemningen fra VIPPEN hos oss søndag 28.mai. Illustrasjonsfoto: Hesteguiden.com.

Søndag 28.mai kl. 12:00 åpner vi VIPPEN for visning av løpene fra Solvalla på storskjerm.

Har du ikke anledning til å være til stede live på folkefesten under Elitloppet gir vi deg en liten smakebit; spillelukene i VIPPEN i 3.etasje er åpne, og vi får siste info og tips fra Vinnerbongen ved Espen Edvardsen, som er på plass på Solvalla!

Enkel bevertning. Gratis inngang.

Ny episode av "Profil Sørlandet"

Luftige svev fra pressetreffet i Travparken før Rally Sørland lørdag 6.mai. Foto: Richard Ekhaugen.

Luftige svev fra pressetreffet i Travparken før Rally Sørland lørdag 6.mai. Foto: Richard Ekhaugen.

Onsdag kl. 17:30 sendes neste livesending av "Profil Sørlandet" på Sørlandets Travparks Facebook-side.

I denne utgaven av vårt talkshow "Profil Sørlandet" får du blant annet:
- Være med å teste traséen til publikumsetappene av Rally Sørland som kjøres i Travparken - vi ble låst fast i bøttesetet og fikk oss en tur vi ikke glemmer!
- Møte mannen bak Travparkens ferskeste millionær
- Gjest er Kjell Terje Leire - Kristiansand-mannen som har satset hardt på travsporten de siste årene og som nå er i ferd med å få full uttelling

 

Åpningstider i banen uke 18

I uke 17 og 18 blir det mye aktivitet i løpsbanen for å gjøre alt klart til Rally Sørland lørdag 6.mai. For de aktive er følgende dager og tidspunkter svært viktige å merke seg.

Lørdag 29.april:
Banen stengt mellom kl. 10:00 og 14:00 på grunn av veteranbiltreff.
Rettstrekka er åpen for trening.

Mandag 1.mai:
Banen er åpen for trening hele dagen. Det vil imidlertid være stor aktivitet på indre bane, samt mange lastebiler som kjører til og fra innerbanen med grus og masse. Viktig at både de aktive og lastebilsjåførene er obs.

Tirsdag 2.mai:
Frem til kl. 12:00 er banen åpen og det vil ikke være noen form for anleggstrafikk i løpsbanen eller på indre bane.
Banen og rettstrekka stenges mellom kl. 12:00-16:00.

Onsdag 3.mai:
Rutineløp utgår denne kvelden.
Banen er åpen for ordinær trening, men vær obs på anleggstrafikk på indre bane.

Torsdag 4.mai:
Banen er åpen for ordinær trening, men vær obs på anleggstrafikk på indre banen.

Fredag 5.mai. lørdag 6.mai og søndag 7.mai:
Banen og rettstrekka er stengt.

Mandag 8.mai og tirsdag 9.mai:
Banen stengt for oppretting.

 

Intensive dager

En hektisk perioe innledes med messe i kjellerlokalet onsdag. Foto: Richard Ekhaugen.

En hektisk perioe innledes med messe i kjellerlokalet onsdag. Foto: Richard Ekhaugen.

De neste halvannen ukene blir svært hektiske på Sørlandets Travpark. Bare sjekk ut denne lista med aktiviteter.

Onsdag 26/4: Messe i kjellerlokalet vårt for Meny-kjeden i regi Best Event.
Lørdag 29/4: Veteranbiltreff med 400 biler fra kl. 10:00.
Lørdag 29/4: V65-kjøring kl. 18:00-21:30.
Lørdag 29/4: Equestrian Fashion Night kl. 18:00-23:00.
Lørdag 29/4 og søndag 30/4: Servering av mat til 2200 deltagere på håndballcup i Sørlandshallen. Bespises i kjellerlokalet vårt.
Søndag 30/4: Konfirmasjon på huset.
Onsdag 3/5: Utkjøring av 150 kg lapskaus til MC-treff på Kilefjorden.
Fredag 5/5: Levering av mat for 150 personer på Uia samt tapaslevering ut av hus.
Fredag 5/5: Kick off for Agder Energi i regi Best Event kl. 16:00-19:00.
Lørdag 6/5: Publikumsetapper av Rally Sørland fra kl. 10:30. Afterparty i kjellerlokalet fra ca. kl. 19:00.
Lørdag 6/5: Catering til to konfirmasjoner ut av hus.
 

Innholdsrik lørdagskveld i Travparken

Lillesand-hesten Sjø Kongen imponerte med seier på Klosterskogen Langfredag. Lørdag jakter han seier på hjemmebane sammen med trener Øystein Tjomsland. Foto: Hesteguiden.com.

Lillesand-hesten Sjø Kongen imponerte med seier på Klosterskogen Langfredag. Lørdag jakter han seier på hjemmebane sammen med trener Øystein Tjomsland. Foto: Hesteguiden.com.

Lørdagens kveldskjøring i Travparken er det perfekte vorspielet. Nydelig tapas, gratis buss til byen og flotte V65-løp står på programmet.

Lørdagen på Sørlandets Travpark blir svært innholdsrik. I restauranten serveres det nydelig tapasbuffet og i løpsbanen gleder vi oss spesielt til jevne, velfylte V65-felter med flere spennende, lokale innslag!
Første løp sendes av gårde kl. 19:00 - siste løp starter ca. kl. 21:20.
Lørdagens V65-kjøring er et perfekt vorspiel - husk å bestille bord i restauranten på telefon 38 04 46 66 eller på e-post:sorlandet@rikstoto.no

Dennen kvelden arrangerer vi også Equestrian Fashion Night sammen med vår samarbeidspartner Horze Kristiansand. Arrangementet starter kl. 18:00.
For kun 425 kroner får du:
- Motevisning
- Goodiebag fra Horze Kristiansand sine samarbeidspartnere
- Rabattkupong hos Horze Kristiansand
- Tilbud på en rekke av vårens nyheter - kun denne dagen
- Tapasbuffet
- Velkomstdrink
- DJ
- Gratis buss til Kristiansand kl. 23:00
NB: 18-års aldersgrense

Påmelding senest onsdag 26.april til: madelen.ronvag@horze.com

Vær med i trekningen av gavekort på 1 000 kroner fra Horze!

Velkommen til oss på Sørlandets Travpark!

V65 med jackpot søndag

Husk innmelding tirsdag kl. 08:00-08:30 til vår V65-kjøring søndag 9.april. Foto: William Koster Parker.

Husk innmelding tirsdag kl. 08:00-08:30 til vår V65-kjøring søndag 9.april. Foto: William Koster Parker.

Både for aktive og spillere blir søndagens kjøring noe å glede seg til; det er nemlig jackpot i V65-spillet!

Det ligger 655 398 kroner ekstra i sekserpotten til vår løpsdag søndag 9. april. Det betyr at du kan vinne 1,5 millioner kroner!

Husk innmelding til løpsdagen: tirsdag 4.april kl. 08:00-08:30.

Se proposisjonene i løpsdagskalenderen her

Beste baneomsetning siden 2012

Daglig leder ved Sørlandets Travpark, Kjetil Olsen, kunne fornøyd konstatere at baneomsetningen lørdag var den høyeste på fem år. Foto: Richard Ekhaugen.

Daglig leder ved Sørlandets Travpark, Kjetil Olsen, kunne fornøyd konstatere at baneomsetningen lørdag var den høyeste på fem år. Foto: Richard Ekhaugen.

Lørdagens baneomsetning under V75-kjøringen var den beste i Travparken på fem år.

Ser man bort fra Sommertravet, som hvert år står for den høyeste baneomsetningen, ble lørdagens omsetning i Travparken den høyeste siden 2012. Nesten 450 000 kroner ble omsatt gjennom spillelukene i løpet av dagen.
- Dette er veldig gledelige tall. Vi har fullt fokus på tips til løpene,  andelssalg og spillveiledning i restauranten på våre V75-dager, og det ser vi gir resultater, forteller daglig leder Kjetil Olsen.

Stallansatte får gratis mat

Kai Sundberg har vært pådriver for lørdagens tilbud til de stallansatte. Foto: Hesteguiden.com.

Kai Sundberg har vært pådriver for lørdagens tilbud til de stallansatte. Foto: Hesteguiden.com.

Under V75-kjøringen lørdag kan de stallansatte glede seg over et gratistilbud på matfronten på Sørlandets Travpark.

Styremedlem i Agder Travforbund, Kai Sundberg, har som sjåfør i transportfirmaet «Sørlandshesten» gjestet mange svenske travbaner de siste årene. Der har han plukket opp et tiltak han nå ønsker å overføre til sin egen hjemmebane Sørlandets Travpark.
- På flere svenske baner får de stallansatte utdelt en egen matkupong når de henter nummerskiltet i vekta. Dette kan de fremvise på stallkroa på banen og få et gratis måltid tilbake, forteller Sundberg.

Gratis hamburger
Lørdag går Agder Travforbund, Sørlandshesten og Sørlandets Travpark sammen om en prøveordning som skal gi noe tilbake til de stallansatte under V75-løpsdagen.
- De stallansatte som henter nummerskiltet i vekta får, etter svensk modell, tildelt en kupong for fremvisning på Stallkroa hos oss. Denne dagen får de da èn gratis hamburger for denne kupongen. Vi synes det er viktig å sette pris på en yrkesgruppe innen travet som kanskje ikke får så mye ekstra ellers, understreker daglig leder ved Sørlandets Travpark, Kjetil Olsen.

 

 

Aktivitetsverksted for barna lørdag

Foto: www.gullkista.no

Foto: www.gullkista.no

Det blir en innholdsrik dag på Sørlandets Travpark lørdag, også for våre små venner. Ponniridning og aktivitetsverksted står på programmet.

Travskolens ponnier er klare for å tilby både kjøring og ridning fra klokken 14:00 under V75-stevnet på lørdag. Samtidig åpner aktivitetsverkstedet hvor barna blant annet får lage sine egne masker. Det blir gøyale sprell for barn i alle aldre!

Tipsmøte med Hamre og Edvardsen

Frode Hamre er en sentral V75-aktør på Sørlandets Travpark lørdag. Foto: Hesteguiden.com.

Frode Hamre er en sentral V75-aktør på Sørlandets Travpark lørdag. Foto: Hesteguiden.com.

Lørdagens tipsmøte byr på sentrale aktører som Frode Hamre og tipsekspert Espen Edvardsen. Møt opp i VIPPEN kl. 12:45 for siste info før V75-omgangen.

Frode Hamre er som vanlig en sentral mann når V75-sirkuset gjester norske baner. Lørdag stiller han med sterke kort som 7 Seaside Illusion (V75-4), 12 Alwaysinblackpedia (V75-6), 8 Lins Tanic (V75-2) og duoen 10 Expo B.R. og 12 Jet Bug i V75-finalen.

Espen Edvardsen har som vanlig spennende drag å servere - den påleste tipseksperten var svært nær store penger på det ene andelslaget han satte opp i restauranten under vår forrige V75 i november.

Velkommen til tipsmøte i VIPPEN i 3.etasje kl. 12:45!