Kjell viser seg frem?

Kjell Løvdal har to spennende kort på hånden under lørdagens V65-omgang i Travparken. Foto: Hesteguiden.com.

Kjell Løvdal har to spennende kort på hånden under lørdagens V65-omgang i Travparken. Foto: Hesteguiden.com.

Kjell Løvdal sender ut både Troll Svenn og Mietor i Travparken førstkommende lørdag. Viser Vegårshei-treneren seg frem for hjemmepublikummet igjen?

Han har ikke flere enn fem hester i startklar alder på sin treningsliste, Kjell Løvdal. Faktum er imidlertid at Vegårshei-treneren har en svært sterk statistikk å vise til som trener så langt i 2017. På 37 starter har hans hester vunnet ni løp, noe som altså betyr at Løvdal-hestene vinner nesten hver fjerde gang de starter.

Under lørdagens Friends Night i Travparken sender Løvdal ut både 4 Troll Svenn (V65-2) og 3 Mietor (V65-4/V5-2). Holder den gode statistikken seg?

Se startlistene til lørdagens løp her

Lykkes i det 49.forsøket?

Hege Fatland eier Torden Prinsen sammen med sin far Kristen Fatland. Foto: Richard Ekhaugen.

Hege Fatland eier Torden Prinsen sammen med sin far Kristen Fatland. Foto: Richard Ekhaugen.

Rykene-hesten Torden Prinsen har enda ikke lyktes å bryte målsnøret først så langt i karrieren. Kan gjennombruddet komme på hjemmebane i det 49.forsøket søndag?

Torden Prinsen kom til verden i 2010, et resulatet av et samarbeid mellom austegdene Kristen Fatland og Harry Tharaldsen som deler oppdretterskapet på vallaken. Førstnevnte har siden eid hesten sammen med datteren Hege.

Til tross for at Torden Prinsen har vært jevnheten selv og kan skilte med 39 starter i premiene, har Bork Odin-sønnen imidlertid aldri lyktes med å vinne i noen av de 48 startene han har stilt opp i. På hjemmebane søndag har far og datter Fatland funnet en perfekt proposisjon for sin hittil seiersløse springer. I V65-3, et løp stengt på 80 000 kroner, men med åpning for hester som ikke har seiret, møter Torden Prinsen nå hester som han har tjent omtrent det dobbelte som.

Skal det endelig lykkes for den syv år gamle vallaken i karrierens 49.forsøk?

Se startlistene til søndagens løp her

Friends Night - en perfekt lørdagskveld

Venners fest  ny.jpg

Lørdag 23.september kl. 17:00 inviterer vi til Friends Night i Travparken. Ta med dine venner på ølsmaking, strålende mat og livemusikk i tillegg til flotte travløp.

Tar du med deg 7 venner får du 1 inngangsbillett gratis denne dagen!

For kun 390 kroner får du:

  • Ølsmaking og foredrag
  • All you can eat; Ribs & wings med tilbehør
  • Spillveiledning fra verter og vertinner
  • Livetrav med panoramautsikt
  • Aftertrav med livemusikk
  • Vinn tur til Frankrike, verdi 10 000 kroner
  • Gratis buss til Kristiansand kl. 23:30.

For påmelding eller info kontakt:
richard.ekhaugen@rikstoto.no / 99 69 36 24.

Påmelding innen 20.september.

Følg oss på Facebook for spennende oppdateringer rundt eventet!

 

Mattilsynet med øvelse på Travskolen

Mattilsynet på plass hos Travskolen under den nasjonale beredskapsøvelsen onsdag. Pikachu følger nysgjerrig med. Foto: Richard Ekhaugen.

Mattilsynet på plass hos Travskolen under den nasjonale beredskapsøvelsen onsdag. Pikachu følger nysgjerrig med. Foto: Richard Ekhaugen.

Travskolens ponnier kan brukes til så mangt. I dag var de "statister" da Mattilsynet øvde på bekjempelse av den smittsomme dyresykdommen Afrikansk hestepest.

Mattilsynet kledt i smitteverndrakter i norske staller er heldigvis ikke dagligdags kost. Onsdag var imidlertid dette tilfellet da to av Travskolens trofaste ponnier var med som "statister" under en nasjonal beredskapsøvelse som skal teste Mattilsynets evne til å bekjempe den smittsomme dyresykdommen Afrikansk hestepest.

Lukas og Pikachu stilte tålmodig opp etter å ha vist symptomer på den alvorlige sykdommen i rollespillet.

Om sykdommen:
Afrikansk hestepest er en alvorlig, ofte dødelig, virussjukdom hos hest som overføres via insekter. Symptomene er høy feber, åndenød og sviktende blodsirkulasjon. Mennesker smittes ikke.
Sykdommen smitter ikke direkte fra hest til hest, men overføres med sviknott, som er små, blodsugende insekter som også finnes i Norge. Smitte kan spres til nye områder ved transport av infiserte hester, og stikkende insekter som er bærere av virus kan spres med vinden over store avstander.
Afrikansk hestepest er nokså vanlig i Afrika. Av og til har sjukdommen spredt seg østover og nordover og til Sør-Spania og deler av Portugal. Sjukdommen er aldri påvist i Norge eller ellers i Europa.

 

 

Herlig objekt mot storfavoritten

Vår faste tipsekspert Rune Upsahl har satt sine andelsspill på Sørlandets Travpark tre løpsdager på rad. Foto: Richard Ekhaugen.

Vår faste tipsekspert Rune Upsahl har satt sine andelsspill på Sørlandets Travpark tre løpsdager på rad. Foto: Richard Ekhaugen.

Vår faste tipsekspert Rune Upsahl lanserer et herlig objekt imot storfavoritten Brenne Rødi i det innledende V75-løpet i Travparken lørdag.

Omgangens banker:
- Dagens banker blir 2 Lancelot Royal som kommer ut i V75-2 med Marius Høitomt i sulkyen. Hesten står med tre strake seiere og imponerte stort i sin siste start 12. august. Han møter litt tøffere motstand denne gangen, men slik han har sett ut i de siste løpene så tror jeg ikke det blir noen problem. Fra spor to er han sikret en fin reise, vurderer Upsahl.

Alternativ banker:
- Alternativ banker er 4 Lucille Bourbon (V75-5). Står perfekt til i spor fire og vinner dette løpet feilfritt, men har galoppert i 40% av livets starter. Har hatt en pause siden hun feilet seg bort i hoppefinalen av Jarlsberg Grand Prix. Hun skal være behandlet og trene fint ifølge trener Frode Hamre, som også setter henne først rangeringen.

Omgangens objekt:
- Objektet blir 3 Trons Torila (V75-1). I NM for hopper tapte hun for 11 Brenne Rødi, som blir stor favoritt på lørdag. Forutsetningene er litt annerledes denne gangen med sprint og 20 meters tillegg for Brenne Rødi. Da tror jeg hun skal slite veldig med å hente igjen Trons Torila. I NM-løpet skal mitt objekt også ha slitt med en halsinfeksjon, og ifølge trener Heidi Moen skal hun kunne 1.23 på distansen. Trons Torila blir mitt første kryss i løpet.

Omgangens lås:
- Dagens lås setter jeg i løpet som jeg har gledet meg til helt siden jeg så innmeldingslisten. 8 B.B.S Sugarlight (V75-6) er en verdensstjerne. Han var ikke heldig med sportrekningen, men på klassen så er sjansene store for seier. Skal en vinne på en sprint så nytter det ikke å ta opp selv fra spor 8, så jeg ser for meg at Vidar Hop kjører det han kan fra start. Da kan det bli en veldig spennende første fem hundre. Om det blir voldsomt tempo fra start, så står 9 Global Republic perfekt til for en fin reise og kan speede ned alle på oppløpet. Kan vi få se en tid under 1.10?

V5-banker:
- For de som spiller V5 så kan 7 U.R. Faxe (V5-1) være en banker. Har vært ute mot veldig gode hester, og jeg synes han går ned noen klasser denne gangen. Så også veldig fin ut i en rutinekjøring forrige onsdag,

 

 

Travlagene rekrutterer gjennom andelshester

Tre år gamle Holen Storm er solgt ut i andeler gjennom Mandal Travlag. Foto: Privat.

Tre år gamle Holen Storm er solgt ut i andeler gjennom Mandal Travlag. Foto: Privat.

Gjennom etableringen av et andelslag rundt kaldblodshesten Holen Storm har Mandal Travklubb rekruttert flere nye mennesker til travsporten.

Å eie travhest sammen med andre blir, naturlig nok, mer og mer populært. Andelslaget deler gleder, opplevelser og utgifter, og en slik eierform er en perfekt inngang til travsporten for nye mennesker.

Nettopp dette har Mandal Travklubb lagt vekt på ved opprettelsen av Mandal Travklubb-hesten, et andelslag på 15 andeler rundt hesten Holen Storm.
- Vi legger stor vekt på det sosiale aspektet, og det er svært gledelig at over halvparten av andelseierne i hesten er helt nye mennesker som aldri har hatt befatning med travsporten tidligere, forteller Mandal Travklubbs Trond Jaabæk.

Det er klubbens egen Grethe Cecilie Skaar som skal stå for den daglige treningen og stellet av hesten. Hun har tidligere trent frem seiersmaskiner som Svivinn og Peterka, begge med 23 seiere på samvittigheten.

Eikronja (bildet) sørget for jubel for andelslaget bestående av ni eiere fra og rundt Eiken Travklubb. Foto: Hesteguiden.com.

Eikronja (bildet) sørget for jubel for andelslaget bestående av ni eiere fra og rundt Eiken Travklubb. Foto: Hesteguiden.com.

Et andelslag som virkelig har fått kjenne på en opptur nylig er eierne til Øystein Tjomsland-trente Eikronja, et andelslag administrert av oppdretter Kenneth Hobbesland. Søndag vant den Eiken-eide hoppa på hjemmebane i sitt livs andre start. Allerede førstkommende tirsdag står Spikeld-datteren på startstreken i kvalifiseringen til Hoppekriteriet med 250 000 kroner til vinneren av finalen.

Våre lokale travklubber er med på å gjøre drømmer til virkelighet!

Venteliste på Travskolen

Pepita gleder seg til å bli kjent med alle de nye elevene på Travskolen.

Pepita gleder seg til å bli kjent med alle de nye elevene på Travskolen.

Påmeldingen til høstens kurs på Travskolen har vært svært god. Til vårkursene er det nå allerede venteliste.

41 elever er i disse dager i gang med høstens kurs på Travskolen Sørlandets Travpark. Gledelig er det at elevmassen består av både jenter og gutter.
- Vi ser en klar oppgang i antall elever, og det er allerede venteliste til vårkursene, forteller travskoleansvarlig Linn Eli Skarberg Svendsen, som tror forklaringen på oppgangen i antall elever er enkel.

- Folk har rett og slett begynt å høre om oss etter at vi har jobbet utadrettet over tid. Vi har blant annet fått flere påmeldinger etter at vi var på besøk i en barnehage på Tveit, og hvor foreldrene i etterkant begynte å prate om Travskolen. Vi har til og med fått elever som har flyttet hit fra Bergen og som hadde hørt andre skryte av Travskolen vår. Det er veldig gledelig, understreker Svendsen.

Til jul er det syv av elevene som skal opp til eksamen og forhåpentligvis har lisensen klar til nyttår.

Ønsker du å sette ditt barn på venteliste til vårkursene eller er du nysgjerrig på hva Travskolen kan tilby? Ta kontakt med Linn Eli Skarberg Svendsen på 922 46 209.

Besøk Travskolens hjemmeside her

Vinn reise til 10 000 kroner

Magiker Daniel Larsen innleder Aftertravet med et spektakulært show - deretter kan du vinne reise til 10 000 kroner. Foto: Magicofnorway.com.

Magiker Daniel Larsen innleder Aftertravet med et spektakulært show - deretter kan du vinne reise til 10 000 kroner. Foto: Magicofnorway.com.

Aftertravet på lørdag kan friste med spektakulært magikershow og du har muligheten til å vinne en reise til en verdi av 10 000 kroner.

Magiker Daniel Larsen innleder lørdagens Aftertrav med et spektakulært show i VIPPEN straks etter at V75-løpene er i mål.

Deretter får publikum mulighet til å vinne en Frankrike-tur til en verdi av 10 000 kroner; vi har satt sammen vår egen V4-omgang med løp fra ulike tidsepoker og land. Alle deltagere får et program hvor de skal velge seg to hester i hvert løp før innlevering. Sammen ser vi løpene i sin helhet på storskjerm, før vi trekker to vinnere blant V4-deltagerne.

Vinnerne av konkurransen deltar i den store finalen under V75-omgangen i november hvor èn heldig person stikker av med en Frankrike-tur til en verdi av hele 10 000 kroner.

 

 

Nyt toppmat med panoramautsikt

Buffet.jpg

Husk å bestille bord i restauranten til lørdagens V75-omgang. Vår nydelige kald- og varmmatsbuffet nytes sammen med panoramautsikt til noen av landets beste hester.

Priser
Kald- og varmmatsbuffet (inkl. dessert og kaffe): 350 kroner
Barn mellom 12-16 år: 180 kroner
Barn under 12 år: 80 kroner

Restauranten åpner kl. 13:30.

Bestilling av bord
Telefon: 38 04 46 66
E-post: sorlandet@rikstoto.no

Tipsmøte med Edvardsen og Malmin

Trenerduoen Trond "Bullern" Anderssen og Kristian Malmin (bildet) er sentrale aktører i Travparken lørdag. Malmin byr på sine vurderinger i tipsmøtet. Foto: Hesteguiden.com.

Trenerduoen Trond "Bullern" Anderssen og Kristian Malmin (bildet) er sentrale aktører i Travparken lørdag. Malmin byr på sine vurderinger i tipsmøtet. Foto: Hesteguiden.com.

Ønsker du et forsprang i jakten på Gulljackpotten på 18 millioner kroner lørdag? Få med deg tipsmøtet med Espen Edvardsen og Kristian Malmin i VIPPEN i 3.etasje kl. 12:45.

Vinnerbongens Espen Edvardsen er i fantastisk spillform om dagen; onsdag 9.august spilte han inn 1,4 millioner kroner til sine kunder, påfølgende mandag fulgte han opp og var ensom om 5 rette under lunsjtravet på Bjerke. Det betød at fire kunder, som hadde investert 395 kroner hver, kunne dele over 380 000 kroner. Dette var åttende gang Edvardsen var alene om å ta "kassa" etter oppstarten av Vinnerbongen.

Lørdag byr han på sine V75-vurderinger under tipsmøtet i VIPPEN i 3.etasje kl. 12:45. Med seg har han Kristian Malmin som sammen med sin trenerkollega Trond "Bullern" Anderssen utgjør en svært sentral duo i V75-spillet i Travparken.

Tipsmøtet er selvfølgelig gratis - kaffen står klar kl. 12:45!

 

B.B.S. Sugarlight i spor 8

Traver B.B.S. Sugarlight under 1.10 for 10.gang i karrieren på Sørlandet lørdag? Foto: Eirik Stenhaug.

Traver B.B.S. Sugarlight under 1.10 for 10.gang i karrieren på Sørlandet lørdag? Foto: Eirik Stenhaug.

Et forrykende oppgjør venter i Kristen T. Gundersens Æresløp, V75-6, på lørdag. Forhåndsfavoritten B.B.S. Sugarlight trakk ytterste spor bak startbilens vinger.

Værutsiktene lover regn torsdag og sol og vind fredag og lørdag. Det kan borge for en hyperrask Sørlandet-oval under helgens V75-omgang.

Europa-stjernen B.B.S. Sugarlight har travet på 1.09-tallet ni ganger i karrieren. Kan den lekre vallaken sprenge 1.10-grensen for 10. gang på Sørlandet lørdag?

Se startlistene til lørdagens løp her

Guidet omvisning på stallområdet

Lørdag kan du komme nærmere på en av Europas beste travhester, B.B.S. Sugarlight, under omvisningen på stallområdet. Foto: Eirik Stenhaug.

Lørdag kan du komme nærmere på en av Europas beste travhester, B.B.S. Sugarlight, under omvisningen på stallområdet. Foto: Eirik Stenhaug.

Kl. 13:30 lørdag tilbyr vi guidet omvisning på stallområdet. Benytt anledningen til å komme nærmere sportens profiler.

Etter at tipsmøtet i VIPPEN er ferdig cirka kl. 13:20 lørdag tilbyr vi publikum guidet omvisning på stallområdet. Her får du sjansen til å komme tettere på sportens profiler, og kanskje får du muligheten til å klappe en av Europas beste travhester, B.B.S. Sugarlight!

Omvisningen er selvfølgelig gratis.

Tidspunkt: kl. 13:30
Oppmøte: Ved seremoniplassen ute på publikumsplass

Magikershow, hoppeslott og ponniridning for barna lørdag

Barne- og familieshowene til magiker Daniel Larsen er fulle av humor og overraskelser. Lørdag underholder han barna i Travparken. Foto: Magicofnorway.com

Barne- og familieshowene til magiker Daniel Larsen er fulle av humor og overraskelser. Lørdag underholder han barna i Travparken. Foto: Magicofnorway.com

Ta med barna på et show de sent vil glemme på Sørlandets Travpark lørdag 26.august. Magiker Daniel Larsen har fått Arne Scheie til å sveve - hva skjer i Travparken?

Barne- og familieshowene til Daniel Larsen er fulle av humor og overraskelser. Han får barna til å hyle, skrike og le før de blir stille av forundring over det magiske som har skjedd. Den erfarne magikerens store varemerke er den enorme kontakten han har med barna.

Under V75-dagen på Sørlandets Travpark lørdag 26.august opptrer han for barna under løpsdagen. Ta med de små på et show de sent vil glemme!
Showet holdes i VIPPEN i 3.etasje kl. 15:15.

I 23 vintere har Daniel hatt sine familieshow på de fleste av hotellene på Geilo, Gol og Storefjell, og i 11 år har han hatt ansvaret for barneunderholdningen på Color Lines båt mellom Sandefjord og Strømstad.

Se Daniel Larsen få Arne Scheie til å sveve i klippet under:

Ponniridning
Det vil om vanlig være ponniridning og ponnikjøring for barna på publikumsplass. Travskolens skjønne små dukker opp med sal og vogn for å gi barna en flott ettermiddag i Travparken.

Det blir også gratis hoppeslott for alle barna lørdag ettermiddag.

 

Gulljackpot lørdag

B.B.S. Sugarlight (bildet) blir manges holdepunkt i en V75-omgang som lokker med Gulljackpot og 18 millioner kroner til en eventuell alenebong. Foto: Hesteguiden.com.

B.B.S. Sugarlight (bildet) blir manges holdepunkt i en V75-omgang som lokker med Gulljackpot og 18 millioner kroner til en eventuell alenebong. Foto: Hesteguiden.com.

Det er Gulljackpot i V75-spillet på Sørlandets Travpark lørdag! Det betyr 18 millioner kroner til en eventuell alenebong.

Norsk Rikstoto dobler førstepremien når spillet stenger lørdag kl. 15:00. Det betyr altså 18 millioner kroner til en eventuell alenebong i V75-spillet.

Husk at det er tipsmøte i VIPPEN i 3.etasje kl. 12:45. Espen Edvardsen og sentrale kusker/trenere hjelper deg i jakten på de store pengene.

382x120_Gulljackpot_2017.gif

Magiker Daniel Larsen fra Norske Talenter

Magiker Daniel Larsen har jobbet som profesjonell artist i over 25 år. Foto: Magicofnorway.com.

Magiker Daniel Larsen har jobbet som profesjonell artist i over 25 år. Foto: Magicofnorway.com.

Publikum kan glede seg til spektakulært show under aftertravet til V75-kjøringen 26.august. Magiker Daniel Larsen tok pusten fra dommerne i Norske Talenter.

Daniel Larsen, ”Master Of Magic”, kan med rette kalle seg en av Norges aller mest erfarne magikere og illusjonister med en artistkarriere på over 25 år bak seg. Larsen har gjort flere TV-opptredener og har stått på store scener i Danmark, Sverige, Tyskland, England, Skottland, Afghanistan og USA.

Se hans første opptreden fra Norske Talenter her:

Under Aftertravet på Sørlandets Travpark lørdag 26.august kan du oppleve den erfarne magikeren live i VIPPEN etter at V75-omgangen er ferdig. Det beste av alt; showet er gratis!

B.B.S. Sugarlight til Sørlandet

B.B.S. Sugarlight vinner Oslo Grand Prix i 2015. Foto: Hesteguiden.com.

B.B.S. Sugarlight vinner Oslo Grand Prix i 2015. Foto: Hesteguiden.com.

Europa-stjernen og 1.09-traveren B.B.S. Sugarlight er klar for Kristen T. Gundersens Æresløp på Sørlandets Travpark lørdag 26.august.

B.B.S. Sugarlight har i regi østfoldingen Fredrik Solberg vunnet storløp som Oslo Grand Prix og Olympiatravet. Totalt har den åtte år gamle vallaken tjent over åtte millioner kroner og travet på 1.09-tallet hele ni ganger i sin karriere!

Etter en veterinærsjekk onsdag formiddag kom telefonen fra medeier og trener Fredrik Solberg om at neste oppgave for Europa-stjernen blir Kristen T. Gundersens Æresløp under V75-dagen på Sørlandets Travpark lørdag 26.august.

100 000 kroner venter vinneren i et av høstens største løp i Travparken.

Mer Thygesen-jubel søndag?

En strålende fornøyd eier- og trenerkrets etter Voje Divas storløpsseier lørdag. Foto: Hesteguiden.com.

En strålende fornøyd eier- og trenerkrets etter Voje Divas storløpsseier lørdag. Foto: Hesteguiden.com.

Lørdag opplevde Jenny Thygesen sin største dag på travbanen da Voje Diva vant hoppeavdelingen av DNTs 5-årsløp. Søndag kan hennes egen Special Edition sørge for mer jubel.

Da Voje Diva krysset målstreken først i Drammen lørdag og sikret seg 250 000 kroner som vinner av hoppeavdelingen av DNTs 5-årsløp opplevde hjemmetrener Jenny Thygesen sin største dag i sitt lange travliv. Ekstra spesielt var det selvsagt at det er Åsmund Degnes, far til Jennys samboer John Arne Degnes, som eier Alm Viktor-datteren.

Førstkommende søndag sender 28-åringen fra Grimstad ut egeneide og egenoppdrettede Special Edition i V65-2 på Sørlandets Travpark. Hoppa har vist fart, men har galoppert i alle sine fire starter så langt i karrieren. Kan Quite Easy-datteren holde seg til rett gangart og sørge for mer Thygesen-jubel søndag?

Se startlistene til søndagens løp her

Fullspekket V75-meny lørdag 26.august

Illustrasjonsfoto: Hesteguiden.com.

Illustrasjonsfoto: Hesteguiden.com.

 

Lørdag 26.august er det duket for en ny herlig V75-omgang hos oss på Sørlandets Travpark!

Her er noe av det du kan glede deg til:
- Tipsmøte med aktuelle kusker og eksperter kl. 12:45
- Guidet omvisning på stallområdet kl. 13:30
- Aftertrav med magikeren Daniel Larsen, kjent fra Norske Talenter
- Vår nydelige buffet
- Masse barneaktiviteter, deriblant trylleshow for barna med Daniel Larsen. Selvfølgelig blir det også ponniridning.
- Buss til Kristiansand cirka kl. 21:30.

Husk å bestille bord i restauranten:
Telefon: 38 04 46 66
E-post: sorlandet@rikstoto.no

Hjertelig velkommen til oss på Sørlandets Travpark!